BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  GÜNCEL

PKK infazlarının sebebi sabotaj mı?

Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesi Türkiye'de de yankı buldu. BDP cephesi henüz olayla ilgili net bir bilgi elde edememiş...

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesi BDP cephesinde şok etkisi yarattı. BDP'li kadın milletvekilleri verilmeye çalışılılan bu gözdağının kendilerini yıldırmayacağını, Kürt kadınları için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. Konuyla ilgili İnternethaber'e açıklama yapan BDP'li kadın milletvekilleri şunları söyledi:

BDP VE DTK'DA SUİKAST AÇIKLAMASI

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "3 Kürt kadın alçakca katledildi. Bu Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek" dedi.

Paris'te başlarından vurularak öldürülen 3 kadın PKK'lı için BDP ve DTK'dan açıklama geldi.

(DEVAMI İÇİN TIKLA)

ZAMANLAMA ÇOK MANİDAR

BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk son derece üzgün olduğunu belirtti:

"Şu an net bir bilgiye sahip değiliz ama bilgi almak için uğraşıyoruz. Hem kadın mğcadelesinde hem de Kürtlerin mücadelesinde önemli olan 3 kadının seçilmiş olması, üstelik bu süreçte bu suikastın yapılmış olması gerçekten çok dikkat çekici. Susturucu silahlarla gündüz öldürülüyorlar, üstelik büroya giriliyor. Bu süreçte yapılmış olması çok manidar. Diplomatik çalışmaları yürüten bir arkadaşımız üzerinden, oradaki arkadaşlarımız üzerinden ulaşmaya çalışıyoruz, herkeste bir kaygı var. Biz de yapılacak açıklamaları bekliyoruz."

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise yaşananları kınayarak, mücadele yolundan vazgeçmeyeceklerini söyledi:

"Henüz net bir bilgi alamadık. Sanırım soruşturma başlatılmış ama kimin ve kimlerin yaptığı net olarak bilinmiyor. Ama şunu söylemek gerekiyor ki, 3 Kürt kadınının katledilmesi, böylesi bir süreçte bunun yapılması, bu süreçle başlayan barış girişimlerine yönelik bir sabote olayı mı diye kafamızda soru işareti bırakıyor. Sakine Cansız'ın PKK'nin kurucusu olması, hem de kadın mücadelesinde aktif rol oynamasının bazı güçler tarafından sabote edildiği düşünülebilir. Özellikle barış görüşmelerinin yapıldığı bir süreçte 3 Kürt kadınının katledilmesi barışa ve aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesine vurulan bir darbedir. Bu suikastı lanetle kınadığımı ifade etmek isterim. Mutlaka yapan ve yaptıranların ortaya çıkartılması ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Ben 3 Kürt kadınını mücadelemizde yaşatacağımızı belirtmek isterim. Kimin sabote ettiğini bilemem, kimin yaptığı ortaya çıkmadığı sürece yorum yapmak doğru olmaz, bekleyip göreceğiz."

HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, ise son derece üzgün olduğunu ve bu olayın bir gözdağı verme amacını taşıdığını söyledi:

"3 Kürt kadınına yönelik bu saldırıyı alçakça gerçekleştirenler tabi ki bir kesime mesaj ve gözdağı vermeye çalışmışlardır. Biz bu eylemi tabi ki bütün Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesine karşı bir eylem olarak görüyoruz. PKK bünyesinde çalışan 3 kadın siyasetçinin bugün bu şekilde öldürülmesi kabul edilemez. Kürtlerin her yerde gerçekleştirecekleri demokratik eylemlerle tepkilerini ortaya koyacaklarını ve Kürt kadınlarının ve Kürt halkının da bu alçakça saldırıyı unutmayacağını belirtmek isterim"