BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

İtfaiye kar nedeniyle yangına gidemedi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde prefabrik yangınına müdahaleye giden itfaiye ekibi, köy yolunun kapalı olması nedeniyle yangın yerine ulaşamadı.

Abone ol

Çatalüvez köyünde bulunan bir şantiyedeki işçilerin kaldığı prefabrikte henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, prefabriği sardı.

İşçiler itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Karasu Belediyesi'ne ait bir itfaiye ekibi, yangın yerine gönderildi. Köye kadar gelen itfaiye aracı, köyden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan yangın yerine yolun kapalı olması nedeniyle ulaşamadı. Bunun üzerine yolun açılması için Sakarya İl Özel İdaresi'nden yardım istendi. Başka bir bölgede kar küreme çalışması yapan bir greyder köye yönlendirildi. Ancak greyder, köye ulaşana kadar prefabrik tamamen yandı. Yangının kendiliğinden bitmesi sonucu itfaiye ekipleri, köyden geri döndü.

Yanan prefabriğin bulunduğu şantiyenin şefi Murat Atalay, köyde bir metreden fazla kar olduğunu belirterek, "Yollar kapalı olduğu için itfaiye gelemedi ve geri döndü. İl Özel İdare ekipleri gelerek yolumuzu açtılar. Yangında ofis olarak kullandığımız prefabrik binamız yandı. Herhangi bir can kaybı olmadı." dedi.

Çatalüvez Köyü Muhtarı Yaşar Demir ise devletin tüm ekiplerinin imkanlar çerçevesinde yangına müdahale etmeye çalıştığını söyledi. İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açmak için büyük çaba harcadığını anlatan Demir, "Köy yollarının ulaşımını sağlamak için öz verili bir şekilde çalışıyorlar. Bu çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.