BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

ÖSYM'den son dakika YKS kararı! Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sınavlar yapılacak mı?

Depremden etkilenen 4 şehirde ÖSYM'nin ara verdiği sınav uygulaması tekrar başlıyor. ÖSYM Başkanı Ersoy; Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman için alınan kararı duyurdu. Ersoy, bu şehirlerde YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Abone ol

ÖSYM, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için yeni bir karar aldı. Buna göre Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sınav yapmama kararı değişti.

ÖSYM, deprem bölgesinde yapılan incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacak.

Açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy; Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da YKS'nin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

8 Mart tarihinde yapılan açıklamada, "Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecekler." denilmişti.

YKS sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 YKS sınav takvimiyle birlikte, YKS oturumları için tarihler belli oldu.

Buna göre; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Rapçi Sefo Melisa Döngel aşkı aileden veto yedi! Babanın yorumu olay oldu
Foto Galeri Rapçi Sefo Melisa Döngel aşkı aileden veto yedi! Babanın yorumu olay oldu Galeriye Gözat