BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64

Mustafa Yeneroğlu nereli eşi ve çocukları kimdir?

Milletvekili Mustafa Yeneroğlu aslen nereli, eşi ve çocukları kimdir? Mustafa Yeneroğlu istek üzerine AK Parti'den istifa etmişti işte yaşam biyografisi.

Mustafa Yeneroğlu 1975 yılında Bayburt'ta doğdu. 1976'da ailesiyle birlikte Almanya'nın Köln şehrine yerleşen Mustafa Yeneroğlu Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden denkliğini alan Mustafa Yeneroğlu, yurt dışındaki sivil toplum çalışmalarına aktif olarak katıldı.

Mustafa Yeneroğlu Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeliği ile Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

IGMG Genel Sekreteri olarak görev yapan Mustafa Yeneroğlu 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2017 yılları arasında Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptıan Mustafa Yeneroğlu 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etti. Mustafa Yeneroğlu Aralık 2017 itibarıyla TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesidir.

Mustafa Yeneroğlu eşi ve çocukları
Çok iyi düzeyde Almanca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Mustafa Yeneroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Mustafa Yeneroğlu etkinliklere genelde yalnız katılmayı tercih ediyor ve eşiyle çocuklarını siyasi hayatından uzak tutuyor. 

Demokratik çıkışları ile bilinen Mustafa Yeneroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine AK Parti'den istifa etti.