BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Fırat'ın doğusuna operasyon ne zaman' sorusuna cevap!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri ile yeniden gündeme oturan Fırat'ın doğusuna operasyon ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Abone ol

Bakan Çavuşoğlu ABD ile ortak kurulması planlanan ve çalışmaları devam eden 'Güvenli Bölge' konusuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'nin yeni yasama dönemi açılış konuşması sonrası gazetecilere verdiği demeçle yeniden ön plana çıkan '"Fırat'ın doğusuna operasyon ne zaman?" sorusuna şu cevabı verdi;

Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne zaman talimat verirse gereken yapılır.

ABD'nin sorgulan samimiyeti

Çavuşoğlu, "Biz ABD'nin teklifi ile birlikte burada gerçekten bir Güvenli Bölge oluşturulması için samimi davrandık. Fakat aynı samimiyeti ABD tarafından görmediğimiz aşikardır. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da özellikle bu konuya vurgu yaptı. Amerika ile devam bu sürecin bizi istediğimiz noktaya götürmeyeceğiz kanaati biz de var. Sahadan gelen bilgiler bunu teyit ediyor." diye konuştu.

Harekat ne zaman sorusuna çarpıcı yanıt

Bakan Çavuşoğlu, "Bizim zaten bu noktaya girme ve burayı Güvenli Bölge yapma planımız vardı. Sayın Cumhubaşkanımız da bu doğrultuda açıklamalar yaptı. Şimdi hemen yanı başımızda terör örgütlerini buradan temizleme ve mültecileri buraya geri dönüşü için adımları atmalıyız. Hazırlıklarımız uzun zamandır devam ediyor. Tabi Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne zaman talimat verirse gereken yapılır." dedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulunmuştu. ABD'ye güvenli bölge için iki hafta süre verdiklerini söyleyen Erdoğan, bu süre içinde arzu edilen neticelere ulaşılamadığını ve Türkiye'nin kendi yoluna devam etmekten başka çaresinin olmadığını söylemişti.

TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin atacağı adımlarla ilgili olarak, diye konuşmuştu.

.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarık Ünlüoğlu'nun cenazesinde eşi Gülenay Kalkan fenalaştı gözyaşları sel oldu
Foto Galeri Tarık Ünlüoğlu'nun cenazesinde eşi Gülenay Kalkan fenalaştı gözyaşları sel oldu Galeriye Gözat