BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.400,77
HABER /  GÜNCEL

Metin Ucadan eleştiriler

Evinde dinlenen Metin Uca kitap kurdu olması gereken gençlerin başka kurtlara benzediğini söyledi.

Abone ol

Gazi Üniversitesi'nde verdiği konferansın ardından saldırıya uğrayan gazeteci-televizyoncu Metin Uca, Ankara'daki evinde dinleniyor.

Arkadaşlarının bir an olsun yalnız bırkmadığı Uca, yarın Anneler Günü dolayısıyla Bilkent'te bir gösteri yapacak. Ankara'daki evinde İHA'ya konuşan Uca, olayı anlattı. Konferansın ardından kapıda fotoğraf çektirirken, birisinin "Bakar mısınız?" diye seslendiği, ardından muştayla vurduğunu belirten Uca, yumruğun etkisiyle yere düştüğünü söyledi. Pişti programında söylediği sözlerden dolayı saldırıya uğradığını düşünen Uca, "Aylar önce bir programda yaptığım benzetmenin benim benzetilmeme neden olması hakikatten Türkiye'de hoşgörüsüzlüğün nerelere vardığının bir göstergesidir" dedi.

Bu kişinin profesyonel olduğunu düşündüğünü belirten Uca, "Eğer bu kişi bir düşünce için bunu yapmışsa bu olayın kendi düşüncesine zarar verdiğini düşünüyorum. Şiddet hayatımıza o kadar yerleşmiş durumdaki bugün muştayı Anneler Günü için açılmış fuarda görebiliyorsunuz. Okul kapılarında görebiliyorsunuz" diye konuştu.

Uca, yaşanan bu olayın şiddetin hayatın her alanında, her an, herkesi bulabileceğini gösterdiğini belirtti. Saldırganın henüz yakalanmadığını ifade eden Uca, yapılan resim taramasından saldırganın okuldan olmadığının belirlendiğini söyledi. Türkiye'de genç nüfusun çokluğuna dikkati çeken Uca, "15 milyon genç nüfusu olan bir ülkede gençlerin kitap kurdu olması gerekirken başka kurtlar olması beni üzüyor" dedi. Uca, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve saldırganın ceza almasını istediğini de sözlerine ekledi.