BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,04
ALTIN 2.447,12
HABER /  GÜNCEL

Fedakar baba öldü

Eşinden ayrılan oğlunun intihar girişimini engellemek isteyen baba hayatını kaybetti.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, bir süre önce eşinden ayrılan ve bu yüzden bunalıma giren bir kişi, oturduğu evin balkonundan atlayarak intihar etmek istediği sırada, kendisine engel olmak isteyen babasıyla birlikte yere düştü. Olayda baba hayatını kaybederken, intihar etmek isteyen oğlu ise ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, olay dün gece Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Kızılay Caddesi Numara 85'de bulunan Sakinler Apartmanı'nda meydana geldi. Çeşitli nedenlerden dolayı yaklaşık 1 yıldır eşinden ayrı yaşayan ve bu yüzden psikolojik tedavi gören Metin Erbaşı (39) isimli kişi, dün gece kaldığı babasının evinde, çok sayıda ilaç ve alkol aldı. Aldığı alkolün de etkisiyle iyice bunalıma giren Metin Erbaşı, oturdukları apartmanın 3. katında bulunan dairelerinin balkonundan kendini atıp, intihar etmek istedi. Oğlunun kendini aşağıya atacağını gören baba Osman Erbaşı (75) ise hemen oğluna sarılarak intihar etmekten vazgeçirmeye çalıştı. Bu sırada dengesini yitiren baba ve oğul, yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü.

Gürültüyü duyarak bahçeye çıkan komşuları baba ve oğlu yerde yatarken buldu. Haberin duyulması üzerine hemen olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Metin Erbaşı'yı alarak, ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Oğlunu kurtarmak isterken, kendisi de düşen baba Osman Erbaşı'nın ise olay yerinde yapılan ilk muayenesinde kalbinin atmadığı görüldü. Bunu üzerine sağlık ekipleri, yaklaşık 15 dakika süresince, Osman Erbaşı'ya kalp mesajı ve suni teneffüs yaparak yaşatmaya çalıştı. Daha sonra ambulansa konularak hastaneye götürülmek istenen baba Osman Erbaşı, yolda hayatını kaybetti.

İntihar etmek isterken babasının ölümüne sebep olan Metin Erbaşı ise kaldırıldığı Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından, Anadolu Sağlık Merkezi'ne sevk edildi.
Oğlunu kurtarmak isterken kendi canından olan baba Osman Erbaşı'nın cesedi ise ilk incelemenin ardından Gebze Belediye Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya ise devam ediliyor.