BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülden baron eleştirisi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye yeni genel merkez binası yapılmasını eleştirdi.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye yeni genel merkez binası yapılmasını eleştirerek, ''Ankara'daki siyaset baronlarının kendilerine şato yaptırmaya hakkı yoktur'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ile Mecidiyeköy Divan City Otel'de basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gelecek hafta açılışını yapacağı yeni genel merkez binasına 25 milyon YTL harcandığını öne sürdü.

Sarıgül, bu paranın, Türkiye'nin sorunlarını çözecek projeler için kullanılması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çözüm bekleyen sorunlar olduğunu kaydetti. Parti yönetiminin bu sorunlarla ilgilenmediğini savunan Sarıgül, şu görüşleri dile getirdi:

''İsmi Halk Partisi olan ve halkın sorunlarına çözüm bulmakla sorumlu olan bir partinin yöneticilerinin en önemli işi, kendilerine şatafatlı binalar, lüks makam odaları mı yapmaktır? Anadolu'da, ülkemizin ücra noktalarında partili arkadaşlarımız, yöneticilerimiz zor şartlarda görev yapıyor. Durum böyleyken, Ankara'daki siyaset baronlarının kendilerine şato yaptırmaya hakkı yoktur. Binaları büyütmekle parti büyümüyor, iktidar olunmuyor. İktidar sevgiyle olur, halkın desteğini alarak olur. O görkemli binalara iktidar olarak, başbakan olarak girmek lazım.''