BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABDde kuş gribi testi

Turizm sektörünün yaklaşması Amerika'yı kuş gribine karşı tedbir almaya zorladı.

Abone ol

Los Angeles Times'ın haberine göre, sağlık görevlileri, kuş gribi virüsünün Amerika'da görülmesi durumunda dünyaçapındaki gümrük görevlilerine de bu konuda iş düşeceğini belirtiyor.

Amerikada bir havaalanında, hasta görünüyorsanız bir testten geçmeniz istenilebilir.Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre 21 Nisandan bu yana Azerbaycan, Çin, Mısır,Tayland, Türkiye ve Vietnam da dahil olmak üzere birçok ülkede 204 kuş gribi vakasına rastlandı ve bunların 113'ü ölümle sonuçlandı.

Amerikan Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi Sözcüsü Leah Yoon,"Eğer bir gümrük görevlisi sizin hasta olduğunuzu farkederse Federal Salgın Kontrol ve Koruma Merkezlerine bildirecek.Size uygulanacak tedavinn bir sonraki aşamasını bu sağlık görevlileri belirleyecek"dedi.

Ayrıca gümrük çalışanlarının, yolcuların kuş kaçakçılığı yapmalarını engellemek üzere tetikte olduklarını da ekledi.

Geçen yılın sonlarında, Uluslararası Honolulu Havaalanı'nda, hasta görünen ve test edilmeyi kabul eden yolcuların kontrolden geçirilmesine olanak veren görüntüleme sistemi kullanılmaya başlandı. Bu sistemle uçakta hasta bir yolcu bulunduğunda, kendisine yardımcı olmak amacıyla havaalanında bir hemşire görevlendirilecek. Hasta kabul ederse burnundan alınacak mukoza örneği teste yollanacak ve bu şekilde hasta olup olmadığı anlaşılacak.

Şüpheli görülmesi halinde hasta, altı ile sekiz saatlik bir süre havaalanında tutulacak ancak şüpheli görülmezse serbest bırakılacak ve test sonuçlarına iki üç gün içinde ulaşabilecek.