BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,02
ALTIN 2.443,42
HABER /  POLİTİKA

Mumcu iddialı konuştu

Mumcu, Doğu insanının terörün faili olmadığını, aksine mağduru olduğunu söyledi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Doğu insanının terörün faili olmadığını, aksine mağduru olduğunu söyleyerek, partileri iktidarı geldiği zaman yöre halkının sıkıntılarının biteceğini, huzura ve refaha kavuşacaklarını belirtti. Mumcu, Doğu'ya yardım konusunda iddialı konuştu. Mumcu'ya vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

Beraberindeki 20 milletvekiliyle birlikte bugün Bitlis'ten karayoluyla Van'ın Erciş İlçesi'ne gelen Erkan Mumcu, Erciş-Adilcevaz Karayolu'nda partililer tarafından karşılandı. Yaklaşık 750 araçlık bir konvoyla ilçeye gelen Mumcu, Erciş Belediyesi önünde kurban kesilerek karışılandı. Burada partilileri tarafından omuzlara alınarak belediye kapısına kadar taşınan Mumcu, ANAP'lı Belediye Başkanı Fatih Çiftçi'nin makamına geçerek bir süre dinlendikten sonra mitingin yapılacağı alana geldi.

Burada seçim otobüsünden halka seslenen Mumcu, ANAP'lı belediyelerin tüm engellemelere rağmen, hizmet aşkıyla çalıştığını söyledi. Bunlardan birinin de Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi olduğunu dile getiren Mumcu, ANAP'ın geçmiş dönemdeki icraatlarını anlattı. Sık sık "Başbakan Mumcu, Erciş seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Anavatan Partisi Lideri Mumcu, Erciş'in bölgede teröre kucak açmadığı, nifak tohumları ekmediği ender yerlerden biri olduğunu dile getirdi. Doğu halkının terörün faili olmadığını, aksine mağduru olduğu kaydeden Mumcu, "İnsanlar, buranın halkı acaba bölücülüğe taviz verecekler mi ? Hep de diyorum ki, bu insanlar terörün mağduru, faili değil. Bunu anlayınız" dedi

Vatandaşlardan ellerini vicdanlarına koyarak konuşmalarını da isteyen Mumcu, "Bu vatan, bu Erciş, acaba Anavatan'dan başka mürüvvet gördü mü? Yollarınızı, fabrikalarınızı kim yaptı. Bizler halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu insanlara, işsizlere, çaresizlere, boyun bükenlere hizmet etmek boynumuzun borcudur. Gelir adaletinin adilce dağıtmak, ülkeyi yüceltmek, yükseltmek bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Mumcu, partileri iktidarı geldiği zaman yöre halkının sıkıntılarının biteceğini, huzura ve refaha kavuşacaklarını belirtti. Binlerce insanın ekmek kapısı olarak ve Özal tarafından açılan Erciş Şeker Fabrikası'nın da satılmasına şiddetle karış çıkacaklarını savunarak, "Fabrikaları satarak bir şey yapmaya çalışıyorlar. Buna özelleştirme demezler. Buna varlık satışı derler. Babadan kalanı satarak, kurtulmak derler bunun adına. Size söz veriyorum. Bu tesisleri kapatmayacağız" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Seçim otobüsüyle şehit turu yapan Mumcu ve beraberindekilere yöre halkının ilgisinin oldukça yoğun olduğu gözlendi. İlgiden ve sevgiden memnun olan Mumcu, daha sonra Erciş Belediye Başkanı Çiftçi'nin onuruna verdiği öğlen yemeğine katıldı. Mumcu'nun, karayoluyla Van'a hareket edeceği öğrenildi.