BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,85
HABER /  DÜNYA

Krizin nedeni organizatörler mi?

Avusturya'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Eva Hanker'den baklava krizine ilginç bir yorum geldi.

Abone ol

Baklavanın AB tarafından 'Rum tatlısı' olarak kabul edilmesine tepkiler sürüyor. Avrupa Günü kutlamaları sırasında dağıtılan broşürde baklavanın 'Rum tatlısı' olarak gösterilmesi üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'den yükselen tepkiler ve baklavanın etnik kökeniyle ilgili tartışmalar üzerine AB'nin dönem başkanlığını yürütmekte olan Avusturya'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Eva Hanker'den bir açıklama geldi.

Rum Simerini gazetesi, "Baklava Kimin?" başlığı altında duyurduğu haberinde, baklava konusuyla AB ve özellikle Avusturya'nın da meşgul olduğunu yazdı. Avusturya'nın Kıbrıs Büyükelçisi Eva Hanker'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da yer veren gazete, Hanker'ın Avrupa Günü
dolayısıyla dağıtılan kitapçıkta baklavanın Kıbrıs tatlısı olarak gösterildiğini, bu seçimin Kıbrıs tarafından değil etkinliği organize eden Viyana'daki ofis tarafından yapıldığını söylediğini yazdı. Türkiye'den gelen tepkilere de değinen Hanker, bu tepkilerin birleşik bir Kıbrıs için sembol olduğunu çünkü Kıbrıs, Türkiye ve bölgenin diğer ülkeleri arasında pek çok benzerlikler bulunduğunu söyledi.