BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,92
HABER /  GÜNCEL

Yargı neyi bekliyor?

Andıç olayının tezgah olduğu ortaya çıktı. Faillerin yargılanması için şu ana kadar bir girişim olmadı.

Abone ol

 'Bağımsız' yargı 28 Şubat sürecinde dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in tertibi olduğu ileri sürülen 'Andıç' olayına ilişkin hernangi bir girişimde bulunmadı. Dönemin tanıklarınının ve mağdurlarının yeni itirafları gündemi megul ediyor. Kamuoyu yargının bu suskunluğunun nedenini merak ediyor. Sahi savcılar neyi bekliyor? Ortada kalan bu olayın aydınlatılması için neden bir girişimde bulunulmuyor?

Günlerdir gazete ve televizyonlarda itiraflar ardı ardına gelirken savcılardan neden ses çıkmıyor. Günah çıkartmalar Kanal 7'de 'Sözün Özü' programında önce Dinç Bilgin ardından Oktay Ekşi'nin açıklamalarıyla başlamıştı.

Şimdilerde hata yaptığını kabul eden Oktay Ekşi o günlerde 'Alçaklar kim?' diye başlık atmıştı. 'Andıç'ta adı geçen Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar'ı kastederek 'Alçaklar kim?' diye bir yazı kaleme alan Oktaş Ekşi şöyle konuşmuştu:

"Yazıişleri toplantısında bize bazı gazetecilerin PKK ile işbirliği yaptığı ve Şemdin Sakık'tan para aldığı söylendi. Herkes gibi ben de çok büyük tepki gösterdim. Benim yazım 3 kişiyi hedef alıyormuş gibi göründü. O yazıdan pişman değilim. Fakat sonra Şemdin Sakık 'Ben Türk gazecilerle işbirliği yapmadım, böyle bir açıklamada bulunmadım' dedi. Ve anladık ki, birileri bizi kandırmış. Bir tertip varmış, birilerini karalamak için düzenlenmiş. Biz de bu düzenlemenin içinde bilmeden yer aldık."

Ardından Ergun Babahan, Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand'ın köşelerinden Andıç olayının perde arkasını yazdı. Özellikle Babahan Andıç'a doğru giden gelişmeleri ve o anlarda yaşanan her gelişmeyi ayrıntısıyla yazdı. Çandar ise yazısında 'andıç' olayından sonra hayatlarının tehlikeiye girdiğini ve Akın Birdal'ın vurularak kendilerinin hayatlarının bir bakıma kurtulduğunu söyledi.

Görüldüğü üzere ortada resmen bir komplo kurulmuş. Askerin bazı uygulamalarına katılmadığı için medyada cadı avı başlatılmış ve oynanan oyuna gazeteciler de alet olmuştu. Şimdi bu tezgah resmen dile getirildi. İşin ilginç tarafın şu ana kadar Çevik Bir'den iddialarla ilgili olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmemesi oldu.

İnternethaber-Oktay Sağlam