BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

Metin Tekin: Beşiktaş'ta ilk 11 oynayamaz

NTV yorumcusu Metin Tekin, Süper Lig'de Beşiktaş'ın İzmir'de Altay'a 2-1 yenildiği maçı değerlendirirken, yüksek top kaybıyla oynayan Gökhan Töre'yi eleştirdi.

Abone ol

Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Altay-Beşiktaş maçında Gökhan Töre'nin performansı beraberinde eleştirileri de getirdi. Pas isabetinde düşük oranıyla dikkat çeken 29 yaşındaki oyuncu, sosyal medya da en çok konuşulan isim oldu.

İzmir'de oynanan maçta ilk yarıda 26 kez topla buluşan Gökhan Töre, 7 isabetli pas yaptı. Buna karşın sakatlıklar sebebiyle eli dar olan Sergen Yalçın, milli oyuncuyu sahada tuttu. İkinci yarıda isabetli pası olmayan Töre, 76. dakikada kenara geldi ve yerini Umut Meraş'a bıraktı.

Sakatlıklar nedeniyle adeta revire dönen Beşiktaş, Altay'a İzmir'de 2-1 yenildi, liderliği kaybetti. 90 dakikanın ardından NTV yorumcusu Metin Tekin, karşılaşmayı değerlendirdi. İşte Tekin'in yorumları:  

"Bu kadar eksik bir takım hiç hatırlamıyorum. İlk 11'den 11'i sakat olan bir takım benim aklıma gelmiyor. Ezberi bozup 'Haydi beyler yeni bir oyun oynuyoruz' demek de çok zor. Beşiktaş 1 golü atıp kazanmanın hayalini kuruyordu. Beşiktaş, golü buldu ama savunmada kolay iş değildi. Savunma birliktelik gerektirir. Beşiktaş çok çabuk golü yedi. Sonrasında Beşiktaş ayağa kalkar gibi oldu ama başaramadı. Şimdi Sergen Yalçın gelecek haftaları düşünecek. Çünkü bir anda geride kalırsınız. Yarış devam ediyor ama Beşiktaş'ın sakatlıkları fazla.

"İnşallah düzelenler olur"

Beşiktaş, Ajax'a gidecek. İnşallah düzelenler olur. Yine söylüyorum, ben bu kadar eksik görmedim. Bireysel hatalar da oldu bu maçta. Önemli bir kayıp yaşandı. Bazen 15 dakika senin en önemli maçındır. Gökhan Töre artık bu şansı kullanmalıydı. Bir daha hoca şans verir mi, bilemiyorum. Kenan Karaman, milli seviyede bir oyuncu ama ben banko oyuncu olarak göremedim. Beşiktaş, Kenan ile 'Benim santrforumdur' diye lige başlayamaz. Beşiktaş'ta solda ve santrfor olarak birinci olamaz. Bunun aksini düşünüyorsa, gösterecek. Futbol anlatılmaz, oyuncu gösterecek. Bireysel olarak büyük fırsat kaçırdılar. 38 yaşındaki Atiba hala oynuyor ama diğerleri ortada yok."

Güntekin Onay: Yokluk içinde hiçlik

Altay maçındaki yetersizliği gördükten sonra Ajax’ı düşünmek dahi istemiyorum. Maça 11 eksik ile çıkan Beşiktaş, Pjanic de sakatlanınca iyice zor durumda kaldı. Karşılaşmayı izleyen Beşiktaşlılar için dünkü Altay maçı resmen bir ızdıraba dönüştü. Sahaya çıkan 11’de forma şansı bulan Gökhan Töre ve Kenan Karaman felaket bir görüntü ortaya koydular. Gökhan Töre hemen hemen buluştuğu tüm topları kaybederken, santrfor oynayan Kenan ne top alabildi ne de aldığı topların tek bir tanesini olumlu kullanabildi.

Kenan’da, sürat, teknik kalite, hava hakimiyeti, güç, şut özelliği ve dribbling gibi bir forvette olması gereken temel özelliklerin hiçbiri yok. Oyun zekası da çok yetersiz.

Salih Uçan ve Oğuzhan Özyakup da beklentilerin altında kalınca futbola uzak bir Beşiktaş izledik. Dün Rıdvan Yılmaz’ın gayreti ve ne yaptığını bilen bir Atiba Hutchinson ile Josef de Souza dışında siyah beyazlılarda performansı yeterli sayılabilecek oyuncu yoktu.