BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin ve Denizli-Muğla sınırında orman yangını çıktı! Çok sayıda ekip bölgede rüzgar kötü etkiliyor

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İki ilde orman yangını paniği yaşanıyor. Mersin'in Akdeniz ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Muğla-Denizli il sınırında ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alınmış durumda. Söndürme çalışmaları devam ederken, havanın kararması gece görüşlü helikopterler ve karadan müdahale devam ediyor.

Abone ol

Mersin'in Akdeniz ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Hebilli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 10 arazöz ve 50 orman personeliyle itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevlere havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına aldı.

Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Muğla-Denizli sınırındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor
Muğla-Denizli il sınırında ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, havanın kararması ile karadan müdahale sürüyor. İlerleyen saatlerde ise gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin müdahalesinin başlaması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Muğla-Denizli il sınırı içerisinde yer alan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Bölgede etkili olan rüzgar alevlerin kontrol altına alınmasını güçleştirirken, Denizli Kale ilçesi Muslugüme Mahallesi’ndeki alevlerin, kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.

Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi devam ederken, havanın kararması ile birlikte gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin alevlere müdahalede bulunması bekleniyor.

Başkan Zolan yangın bölgesinde
 Denizli-Muğla sınırındaki kısmen kontrol altına alınan orman yangını sonrası Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Koordineli bir şekilde söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor” dedi.

Yangın sonrası bölgeye giden Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, detaylı bilgiler alarak çalışmaları yakından takip etti. Yangının tamamen kontrol altına alınması için hummalı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Zolan, “Kale ilçemizin Muslugüme Mahallesi'nde çıkan orman yangınına Büyükşehir Belediye İtfaiye Teşkilatımız 16 arazöz, 12 tanker, 7 destek aracı ve 105 personeli devletimizin tüm kurumları ile koordineli bir şekilde söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Allah’ım yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mersin Gülnar'daki orman yangınında son durum! Yangın kontrol altına alındı
Foto Galeri Mersin Gülnar'daki orman yangınında son durum! Yangın kontrol altına alındı Galeriye Gözat