BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Şimşek'ten açıklama var! "Erdoğan çağırsa da Bakanlığa geri dönmem!" dedi mi?

MALİYE eski Bakanı Mehmet Şimşek, "Çağırsalar da Bakanlığa geri dönmem, Ekonomide büyük tsunami geliyor” dediği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, haberleri yalanlarken, "Benim ağzımdan duymadıktan sonra hakkımda yapılan haberlere inanmayın" dedi.

Abone ol

Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen ay Tuzla'daki toplu açılışa katılıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmesi siyasi kulislerde "Mehmet Şimşek, bakan olarak Kabine'ye geri dönüyor" iddialarına neden oldu. Bugün ise Şimşek, Kabine'de görev almayı reddederken, ekonomi yönetimini ve Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu eleştirdiği haberi medyaya düştü. 

Haberler kasıtlı ve hayal ürünü!

Mehmet Şimşek, bugün sözcü gazetesinde er alan kulis haberi kişisel Twitter hesabı üzerinden yalanladı. Mehmet Şimşek, "Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz" notunu paylaştı.

Sözcü'nün haberinde ne vardı?

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın kulis haberine göre, Mehmet Şimşek, yeniden ekonominin başına geleceği veya başka bir görev alacağı yönündeki yorumlara "Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz” dediği iddia edilmişti.

Mehmet Şimşek'in, 16 Aralık 2022'de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni"nde Cumhurbaşkanı  Erdoğan'la yan yana açılış yaptığı ve protokolde ön sırada yer aldığı fotoğraf için yakın çevresine “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediği öne sürülmüştü.

Büyük bir eknomik tsunami geliyor

Dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini savunan Şimşek'in, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil. Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.” dediği iddia edilmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Zamlı maaşlar hesaplarda! Kim ne zaman alacak son rakama dikkat!
Foto Galeri Zamlı maaşlar hesaplarda! Kim ne zaman alacak son rakama dikkat! Galeriye Gözat