BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  POLİTİKA

İsveç, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek verecek

Türkiye, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesinde, İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği açıklandı.

Abone ol

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca, Erdoğan'ın Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir görüşme yaptı. Tüm görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki temaslarına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüşmesi ile başladı. Üçlü zirvede liderler, İsveç'in NATO üyeliğini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Vilnius'taki NATO zirvesi öncesi 3'lü bir görüşme gerçekleştirdi.

İsveç, terör örgütlerine desteği kesecek

Görüşmede İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği bildirildi.

İsveç, Türkiye'nin AB üyeliğine aktif destek verecek

Ayrıca Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde İsveç'in, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi.

Müttfeikler arasında yaptırım olmayacak, engeller kalkacak

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındı.