BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.401,47
HABER /  GÜNCEL

Kırklareli'ndeki selde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi! 3 aylık evli doktor ve eşinin cenazeleri bulundu

KIRKLARELİ’ndeki selde kaybolan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban’ın düğün fotoğrafı ortaya çıktı. Son dakika haberine göre kayıp doktor ve eşinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Böylece selde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Bungalov evlerin ruhsata aykırı yapıldığı ve sahipleri hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Abone ol

Kırklareli’nde dün yaşanan sel felaketinde İğne Adası bölgesindeki Longoz Ormanlarında bulunan bungalov evler sular altında kalmıştı. Taşkın ve sel suları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca sabah saatlerinde kayıplardan ikisinin Doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğunu duyurmuştu. Son dakika bilgisine göre kayıp doktor ve eşinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Böylece selde ölenlerin sayısı 5'e çıktı.  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Sisli Vadi’de selde zarar gören bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edilmesi nedeniyle işletme sahipleri hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu

Kırklareli Demirköy İğneada Bölgesinde meydana gelen sel sonrası kayıp kişileri arama çalışmaları sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bir paylaşım yaparak kaybolanlardan 2 kişiden birinin doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar olduğunu açıkladı.

Doktor Selman ve eşi Mihriban’ın bölgeye tatil amaçlı gittikleri iddia edildi. Gün boşu süren aramalarda doktor ve eşinin cansız bedenine ulaşıldı. Böylece selde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Olay yerinde umutlu haberi bekleyen çiftin yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

3 ay önce evlenmişler...

Doktor ve eşinin 3 ay önce evlendiği ve Antalya’nın Alanya ilçesinden Kırklareli’ne tatil yapmak amacıyla geldikleri öğrenildi.

Arama çalışmaları sürüyor

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor. 

Ruhsata aykırı yapılmış! Gözaltı kararı...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 kişinin öldüğü, kayıp 1 kişinin arandığı sel felaketinin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, "Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi'de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.