BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'de kavga çıktı! Aytun Çıray suçladı Musavvat Dervişoğlu 'musibet sen kimsin ki' deyip saydırdı

İYİ Parti'de Aday listelerine tepki göstererek milletvekilliği adaylığından çekilen İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan parti yönetimine ağır suçlamalar geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, adını anmadan Çıray'a, "Musibet, sen kimsin ki İyi Parti'ye zarar verebilesin" diye çıkıştı.

Abone ol

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kalıren İYİ Parti'nin son günlerde yaşadığı oy kaybı anketlere de yansımaya başladı. Milletvekili aday listelerine tepki göstererek milletvekili adaylığından çekilen İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya üzerinden parti yönetimine ağır suçlamalar yöneltti. İYİ Parti'nin cevabı ise daha sert oldu.

İşte İYİ Parti'nin düşüş nedenleri

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisindeki oy düşüşünün nedenlerini şöyle sıraladı:

Afyon olayı
Merkez parti olup olmama konusunda zigzaglar
Ömer'in yolu
Lideri kadın olan bir partide "bacıya" küfür
Masa süreçlerinin yönetilememesi
Asla masadan kalkmam deyip kalkmak
Derin güven kaybı
Liste felâketi

Çok düştük toparlayamıyoruz

Aytun Çıray kendisine yöneltilen "Masaya dönüldükten önce ve sonra arasında yaptırdığınız anketlerde nasıl bir değişim var?" sorusuna ise "Çok düştük toparlayamıyoruz" yanıtını verdi.

İYİ Parti'den Çıray'a cevap TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi.  Dervişoğlu, adını anmadan, ancak daha önce üyesi olduğu partileri sayarak tarif ettiği Çıray'a, "Sen kimsin ki İyi Parti'ye zarar verebilesin" dedi.  Dervişoğlu, daha önce DYP, ANAP ve CHP'de siyaset yapan Aytun Çıray'ı, Twitter hesabından paylaştığı ağır ifadelerle eleştirdi. İşte o paylaşım...

"DYP’de siyaset yaptın DYP’li, ANAP’ta siyaset yaptın ANAP’lı, CHP’de siyaset yaptın CHP’li hiç olmadın. Vekillik koparabilmek için MHP ve AK Parti’de de bulunmak istedin ama beceremedin. İYİ Parti’de ise zaten en başından itibaren sadece problem oldun. Siyaset yaptığın partilerde şahsına kefil olacak 5’er kişi bul sonsuza kadar susacağım. Ne yaparsan yap, bu zamana kadar herhangi bir faydana şahit olmadığımızdan, vermeyi planladığın zarardan asla endişe duymayız. Ayrıca sen kimsin ki, İYİ Parti’ye zarar verebilesin? Merak etme 14 Mayıs akşamı, hem bu ceberrut iktidardan, hem de senin gibi bir musîbetten kurtulmanın bayramını yaşayacağız."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2023 seçimine 20 gün kala ORC'den son anket! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu daha çok oy artırdı? İYİ Parti ve Memleket Partisi eriyor
Foto Galeri 2023 seçimine 20 gün kala ORC'den son anket! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu daha çok oy artırdı? İYİ Parti ve Memleket Partisi eriyor Galeriye Gözat