BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  SAĞLIK

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 148'e yükseldi

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İtalya'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dün 41 kişi daha artarak 148'e yükseldi.

Abone ol

İtalya'daki Kovid-19 vakalarında bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. 

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 3 bin 296, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde koronavirüs bulaşanların toplam sayısının ise 3 bin 858 olduğunu belirtti. 

Angelo Borrelli, ölü sayısının önceki güne oranla 41 artışla 148'e ulaştığını bildirdi. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Borelli, hastalık bulaşıp da iyileşenlerin sayısına da önceki güne göre 138 kişi eklendiği ve toplam sayının 414'e çıktığını ifade etti. 

İtalyan basınında yer alan habere göre, Brescia kentinde bir yenidoğan bebekte yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. 

Bu arada, önceki gün önleyici tedbirler içeren 4'üncü Başbakanlık Kararnamesi'ni imzalayan Başbakan Giuseppe Conte, dün ek bir kararname daha çıkartarak, Bakanlar Kurulu olarak aileleri ve girişimlerini desteklemek üzere 7,5 milyar avro kaynak ayırdıklarını açıkladı. 

Öte yandan, ekim ayında yasalaşan İtalyan parlamentosundaki milletvekili ve senatör sayısını 3'te 1 oranında azaltacak olan yasanın yürürlükten kaldırılması için daha önce 29 Mart'ta yapılacağı açıklanan halk oylamasının, Bakanlar Kurulu kararıyla ülkedeki koronavirüs acil durumu nedeniyle ertelendiği bildirildi. 

Önceki günkü kararnameyle ay sonunda koşulması gereken 'Roma Maratonu'nun da ertelendiği açıklandı.