BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a kuvvetli kar sağanağı geliyor! Meteoroloji 'sarı alarm' verip uyardı

İstanbul'a kuvvetli kar sağanağı geliyor! Meteoroloji 'sarı alarm' verip uyarı yayınladı öte yandan 5 günlük hava durumu haritası dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul'da kar yağışı etkisini artırırken, Anadolu Yakası'nda Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Kartal, Pendik, Maltepe ve Tuzla'nın yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları uyardı. Meteoroloji de İstanbul için uyarı yayınlayarak kar sağanağı beklendiği belirtilerek sarı alarm verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim, İstanbul'da olumsuz hava koşulları, buzlanma ve don olayları etkisini sürdürüyor. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Motokuryelerin trafiğe çıkış kısıtlaması devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den kar sağanağı uyarısı

İstanbul için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji açıklamasında, "Aralıklı ve yerel olarak kar sağanakları beklendiğinden başta yüksek kesimler olmak üzere ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji uyardı! Depremden etkilenen 10 ilde havaya bakın... Kar ve yağmur vuracak!
Foto Galeri Meteoroloji uyardı! Depremden etkilenen 10 ilde havaya bakın... Kar ve yağmur vuracak! Galeriye Gözat