BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul patlaması için son dakika açıklaması! İstiklal Caddesi'nde ölü ve yaralılar var

İSTANBUL İstiklal Caddesi'ndeki patlamadan son dakika haberler geliyor. Taksim İstiklal Caddesi'nde saat 16.22'de meydana gelen patlamanın sebebi terör çıktı. Bombalı saldırıyı bir kadının gerçekleştirdiği bilgisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. İstanbul'daki bombalı saldırıda ölü ve yaralı sayısına ilişkin de son dakika bilgiler geldi. İlk anda 4 olarak açıklanan ölü sayısı arttı. 4'ü olay yerinde 2'si hastanede olmak üzere 6 kişi öldü ve 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Abone ol

İSTANBUL Taksim İstiklal Caddesi'nde saat 16.22'de çok büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli'den bile duyuldu. Patlamada 6 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından ikinci bir patlama ihtimaline karşı cadde boşaltıldı. İstanbul'daki patlamaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, haberlere de yayın yasağı getirildi. 

Patlamanın sebebi bomba çıktı 

İstanbul'u sarsan şiddetli patlamanın sebebine ilişkin sosyal medyada bomba iddiaları vardı. Resmi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Bir kadının rol aldığına dair görüntüler var" diyerek olayın terör saldırısı izi taşıdığını açıkladı.

Ölü ve yaralı sayısı arttı

İstanbul'u sarsan patlamaya ilişkin Vali Ali Yerlikaya 3 ölü ve 38 yaralı olduğunu söylemişti. İlerleyen saatlerle birlikte ölü ve yaralı sayısı arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan validen aldığını son rakamı verdi: 6 kişi öldü 53 kişi yaralandı. Programlarını yarıda keserek patlamanın yaşandığı bölgeye giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptıkları incelemenin ardından  kameralar karşısına geçti. Son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada,  "4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 yaralımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Oktay, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oktay açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
"Milletimizin başı sağolsun. Şu an itibarıyla kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlması sonucu bir terör eylemi olduğu görülüyor. 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 yaralımız var.

Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Bu tetikçilerin arkasında kim varsa hesabı sorulacaktır."

Bakan Koca'dan patlamada yaralananların son durumunu açıkladı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’unun tedavileri tamamlanarak taburcu olduğunu açıkladı. Koca paylaşımında, “İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Başkanı İmamoğlu da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız." dedi.

Fahrettin Altun: Tüm kurumlar hızlı ve etkin soruşturma yürütüyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da patlamaya ilişkin  yaptığı açıklamada "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir." dedi.

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlama görüntüleri

İstiklal Caddesi'ndeki şiddetli patlama anından gelen görüntüler ürkütücü. Patlama anı kameralara yansırken, üzücü görüntüler ulaştı.