BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

İran dini lideri Hamaney canlı yayında açıkladı bir şeyler daha da ileriye gidebilir

İRAN 'ın ABD'nin askeri üssünü vurması sonrası İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney canlı yayında dünyanın beklediği son dakika açıklamalar yaptı. İran halkında da silah olduğunun söyleyen Hamaney, "Dün gece onların (Amerikalıların) yüzüne bir tokat attık ama askeri operasyon yeterli değil" dedi

Abone ol

ABD ve İran arasında büyük bir savaş başladı. İran ABD üssünü vurdu. Onlarca askerin öldürüldüğü konuşuluyor. İki ülkeden de arka arkaya açıklamalar geliyor. ABD'nin saldırısında öldürülen Süleymani'nin direkt bağlı olduğu İran dini lideri Hamaney'in ne diyeceği merak ediliyordu. Hamaney kameraların karşısına geçti ve canlı yayında şu açıklamalarda bulundu:

Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir. Dünyayı sarstı tarihi değiştirdi diyebiliriz.
Bölgedeki tarihi de değiştirdi. Bu perspektiften buna bakmalıyız. Bizim yüce bir yardıma ihtiyacımız var diyebiliriz.

Bir şeyler daha ileriye gidebilir

Bugün de insanlar bunu gördü. Sadece askerimiz değil İran’daki halkta da bazı ekipmanlara elbette sahip ama sadece askeri güce sahip değiller. Bunu kullanabilirler. Aynı zamanda bir inanca da bağlılar. Bir şeyler daha ileriye gidebilir.  Aslı olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek.

Ders aldık diyebiliriz

Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz ama dini prensiplerden de yola çıkarak gençlik de kültürel bölgeler de bu şekilde düşünüyor. Gözlerimizin önünde gerçekleşen bu durumdan sonra bir ders aldık diyebiliriz.

Doğru yolda ilerlemeye devam etmeliyiz

Ve bugün inancı sağlam insanlarımızın çokluğu ile birlikte bugünkü durumda memnuniyetsiz değiliz ama dikkatli olmalıyız. Doğru yolda ilerlemeye devam etmeliyiz. Bu büyük bir kuran dersidir. Allah bizim yardımımıza geliyor. Şehit Süleymani cesur bir adamı. Aynı zamanda bilge bir adamdı.

Bizim şehidimiz cesur bir adamdı

Sadece cesur değildi. Bazı insanlar bilgilidir ancak bunları hayata geçirecek cesarete sahip değildirler.Bizim şehidimiz hem cesur bir adamdı ve aynı anda bileğe bir şahsiyetti.Kendisi ve tüm askerleri cesur bilge ve tedbirliydiler.

Tüm bunlarla birlikte gerçek bir mümindi

Her zaman yaptıklarında bir mantık vardı. Ve bu cesaret ve bu temkin sadece askeri cephe alanında kullanılmadı siyasi alanda da kullanıldı. Siyasi cephedeki siyasetçilerimize de bunu aktardı. Kendisi hem siyasi arenada cesurdu. Söyledikleri etkiliydi. Tüm bunlarla birlikte gerçek bir mümindi.

Hiç kimse onu kendi yanına çekmeyi başaramamıştır

Kendi etrafındaki inanların hayatlarını da korumak için kendini adamış bir insandı.Fakat içişlerine geldiğimizde hiçbir siyasi partinin yanında yer almazı. Büyük bir devrimciydi. Kendisinin devrim ideolojisi ve görüşleri vardır.Hiç kimse onu kendi yanına çekmeyi başaramamıştır. Devrim onun her zaman önceliği ve tutkusu olmuştur.

Düşmanları onu çok iyi tanırlardI

Düşmanları onu çok iyi tanırlardı.Bölge uluslarının da katkılarıyla birlikte her zaman girişimlerinde tüm gayrı meşru ABD ve diğer güçlerin karşısında durmayı başardı. ABD’lilerin Filistin konusunda planları vardı. Filistin’in unutulmasını istediler. Filistin’in kendi kontrolleri altında olmasını istediler. Savaşa ve mücadeleye cesaret edemediler. Ve bu adam Gazze şeridinde tüm bu iddialara karşı bir iş gerçekleştirdi.

Süleymani her zaman toplantılarda köşede sessiz sakin oturan bir adamdı

48 saat içerisinde İsrailliler ateşkes istediler. Süleymani’nin yaptıklarından birisi de budur. Süleymani her zaman toplantılarda köşede sessiz sakin oturan bir adamdı. Her zaman alçak gönüllü ve sakin bir şekilde toplantıları izlerdi. Bazen nerede olduğunu görmek için bakmanız gerekirdi.

Suriye ve Lübnan’da çalışmalar gerçekleştirdi

Suriye ve Lübnan’da çalışmalar gerçekleştirdi. Direniş hareketleri Lübnan’ın da ABD’liler kaybedilmesini istemektedirler. Beyrut’a kadar gidip daha önce yaptıkları gibi tutuklama yapmak istemektedirler.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
ABD ve İran savaşı çıkarsa İran ne yapabilir İran ordusu ne kadar güçlü?
Foto Galeri ABD ve İran savaşı çıkarsa İran ne yapabilir İran ordusu ne kadar güçlü? Galeriye Gözat