BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Irak'ın kuzeyinden kahreden haber! 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta şehit sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadelesi devam ediyor. Bu mücadelede maalesef acı haberler de geliyor.

6 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan ilk açıklamada Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 3 askerimizin şehit olduğu, 4 askerimiz de yaralandığı açıklanmıştı.

Yapılan son açıklamada şehit sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi.

MSB'nin açıklaması şu şekilde:

Irak’ın kuzeyinde 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.