BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu İstanbul Valiliği'nin fetih töreninde! Dua fotoğrafı gündem oldu

İSTANBUL Valiliği tarafından İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Fethin yıl dönümü kutlu olsun" diye konuştu.

Abone ol

İstanbul Valiliği, 'İstanbul'un Fethi'nin 567. Yıl Dönümü Kutlama Programı' kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde anma töreni düzenledi. Törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen anma töreninde, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı tarafından Kur’an-ı Kerim okudu.

İmamoğlu'nun gündem olan dua resmi

Fatih Sultan Mehmet'in mezarında dua eden İmamoğlu'nun bu karesi sosyal medyadan paylaşıldı. İmamoğlu fotoğrafını şu sözlerle lanse etti:
-Dualarımız bu kadim şehri, bu güzel ülkeyi bize yurt edenlere, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimize. İstanbul’un Fethi’nin 567. yılında büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

"Fetihten alacağımız en değerli dersler"

İmamoğlu, anma töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

-Fethin 567. yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın huzurunda dualarımızı ettik. Fetih, bizim için çok anlamlı. İstanbulumuzun fethi, bizim bu topraklardaki varlığımızdır, bu kadim dünya kentinin bize emanet edildiği andır. Bu itibarla dünya adına, bu kadim topraklara en güzel şekliyle sahip çıkmamız; burada kardeşliğe, her türlü inancın bir arada yaşamasına fırsat tanımayı ilke edinerek, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu mirasına, en güzel şekilde layık olma çabamız, fetihten alacağımız en değerli dersler.

"Fethin yıl dönümü kutlu olsun"

Fatih Sultan Mehmet Han, benim için çocukluğumdan beri çok etkili bir devlet adamı, komutan, önder. Aynı zamanda benim doğduğum toprakların da fethini gerçekleştiren, Trabzon’un fethini de 1461 de gerçekleştiren bir padişahımız. Onun fethettiği mahallede büyümek, orada var olmak, bizim için çok çok kıymetliydi. Bu ülküyle biz, bu yıl dönümünde hem fethi anacağız hem de gerçekten evrensel değerlerle Fatih Sultan Mehmet Han’ın o entelektüel tarafıyla, geçmişten bugüne bizim için bugün bile hala geçerli olan tavsiyeleriyle, çok değerli vazifelerimiz var. Fethin yıl dönümü kutlu olsun, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ruhu şad olsun.  Peygamberimiz Hz. Muhammed’in müjdesiyle böyle bir şehri fetheden bir komutanın, bir ecdadın evlatları olmaktan da onur duyuyoruz.

İmamoğlu'nun cuma namazı

Ekrem İmamoğlu, 2.5 ay sonra ilk camilerde kılınan ilk cuma namazını da Söğütlüçeşme Camii’nde kıldı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
1 Haziran'da nereler açılacak? Seyahat yasağı kalkıyor işte normalleşme adımları
Foto Galeri 1 Haziran'da nereler açılacak? Seyahat yasağı kalkıyor işte normalleşme adımları Galeriye Gözat