BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İstiklal Caddesi saldırısı tipik bir PKK eylemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı saldırı için Bakan Soylu, "İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır" dedi.

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yapıyor. 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör eylemine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Soylu, "İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır" dedi. Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Başta ABD olmak üzere küresel efendiler...

- Birdenbire son 2 ayda Mersin ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması, yüzyılın seçimine yaklaşılırken, Türkiye’yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir.

- Başta ABD olmak üzere küresel efendiler tarafından verilen mesaj, tam bağımsızlık yolculuğundaki Türkiye’yi, etrafındaki coğrafyayı istikrara kavuşturma çabalarının, dünyaya sözünü söylemesini engellemeye yöneliktir.

Klasik bir PKK'nın sivilleri hedef alması

- Her iki olaydaki organizasyon, talimatının geldiği yer, eylemcilere verilen eğitim seviyesi, küresel sistemin üzerimizde oynadığı oyunun büyüklüğüne işarettir. İstiklal Caddesi saldırısı PKK’nın daha önce defalarca gördüğümüz sivil katliamlarından bir tanesidir. Failini bulduk. Şimdi arkasındaki tüm yapıyı deşifre ediyoruz. Elbette içimiz yanıyor. Biz bunlarla her saniye yüzleşiyoruz.

Demek ki örgüt HDP ve Demirtaş'a haber vermiyor

- Birileri bu millete partisinin sitesindeki terörist listesinin hesabını elbette vermelidir. Biz o listeyi elbette unutmayız.

- PKK’nın adını, tasmasını tutan sahibinin adını anmadan yapılan basın açıklamaları bizim gözümüzü boyamaz. İstiklal Caddesi saldırısının ilk gününde HDP ve Demirtaş’ın basın açıklamaları demek ki örgüt bunlara Haber de vermiyor.

“Hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanabilmesi mümkün değildir”

-Şu anda geçerli kanunlarımız kapsamında hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanabilmesi mümkün değildir. Bu iftiralar istihbarat örgütlerinin Türkiye’ye karşı operasyonudur. İstisnai Türk vatandaşlığı kazananların sayısı da 50 bini Türkmen olmak üzere 219 bin Suriyeli, 110 bin Ahıska Türkü, 10 bin Uygur Türkü ve 41 bin 908 Afgan olmak üzere toplam 381 bin kişidir. Kaçak göç konusunda ise güney ve doğu sınırlarımızda alınan hem fiziki hem teknolojik hem de beşeri önlemler neticesinde 2016 yılından bugüne kadar 2.7 milyon kişinin ülkemize yasadışı yollarla girişi engellenmiştir.

İki saldırı da Münbiç'ten oldu

- Üzerinden iki gün geçince hizaya geldiler. Demirtaş ihanet içeren bir kalem almış ve yine devlete iftira atan bir yazı kaleme almış.

- Mersin saldırısı da Münbiç’ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç’ten oldu.

Ayakkabı numarasını bile biliyoruz

- Terörle mücadelede; terör ilk kez ülke gündeminin alt sıralarına inmiştir. Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir.

Bu yıl 18 canlı bomba engellendi

- Son 12 ayda; 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmiştir. 2016 - 2022 yılları arasında bin 248 teröristin, 393’ü ifadelerinde PKK’ya HDP aracılığı ile katıldığını söylüyor.

- Bu yıl 18 canlı bomba eylemi engellenmiştir.

29 Ekim 2023'te tek terörist kalmayacak

- Terörle mücadelemiz devam ediyor. Terörün kaynağı nereyse orası kurutulacak. 29 Ekim 2023 itibarıyla dağlarda bir tane terörist kalmayacaktır.

- Türkiye uyuşturucuyla mücadelenin en parlak dönemini yaşamaktadır. Mücadelemizin 2022 yılının ilk 10 ayında 200 bin operasyon ile 255 bin şüpheliye yasal işlem yapılmıştır. Uyuşturucu PKK’nın en büyük finans kaynağıdır.

Teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Suriyeli terörist Ahlam Albashır'ın bombalı saldırıdan dakikalar önce Esenler'deki yeni görüntüleri ortaya çıktı. Albashır'ın Taksim'e bombayı yanında götürmediği, bombanın sonradan kendisine verildiği görülüyor. Albashır'ın İstiklal Caddesi'nde keşif yaptığı görüntüler de ortaya çıktı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul Taksim'de bombacısı Ahlam Albasır dahil 17 kişi tutuklandı! 29 savcı, 2 hakim sorguladı
Foto Galeri İstanbul Taksim'de bombacısı Ahlam Albasır dahil 17 kişi tutuklandı! 29 savcı, 2 hakim sorguladı Galeriye Gözat