BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  MEDYA

Halk TV'den Muharrem İnce'ye 'terör' sansürü örgüt isimleri haberden çıkarıldı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret ettiği görüşme sonrası İnce'nin açıklamaları gündeme oturdu. Halk TV görüşme sonrası açıklamaları okurlarına aktarırken, İnce'nin terör örgütleriyle ilgili sözlerini, terör kelimesini ve örgütlerin isimlerini haberden çıkardı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştü. Adaylıktan çekilmesi istenen İnce'nin ne yahıt vereceği merak konusuydu.

Görüşmeden bir sonuç çıkmadı, CHP'nin somut bir teklifte bulunmadığı ortaya çıktı.

"Teröre karşı mesafeliyiz" mesajı

İnce ise Memleket Partisi olarak ittifakların olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalı, ilke ittifakları olmalıdır. Bizim ilkelerimiz çok nettir. Biz bir, Atatürk'ü tartıştırmayız iki, teröre karşı mesafeliyiz. PKK'sına, FETÖ'süne IŞİD'ine aklınıza kim geliyorsa DHKP-C'si hepsine, Hizbullah'ına. Biz kadın hakları konusunda da çok kararlıyız. Asla geri adım atmayız" dedi.

CHP yönetimine yakınlığıyla bilinen Halk TV dün de İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun gözlerine bakarak yönelerek söylediği terör örgütleriyle mesafe sözlerini sansürledi.

Terör mesajı silindi

Halk TV'nin uyguladığı sansürün biçimi de çokça tartışılacak cinstendi. İnce'nin açıklamalarından örgüt isimlerinin olduğu gibi terör kelimesinin dahi kaldırıldığı görüldü. (Sabah)

Şaban Sevinç açıklamıştı

Halk TV'nin eski Genel Müdürü Şaban Sevinç, İnce'ye yönelik o dönemdeki sansürü şu ifadelerle anlatmıştı: "Halk TV'nin genel müdürüyken 'Muharrem İnce dışlanmadı' diyen yalan söyler. Mobbing uygulandı İnce'ye. İl il gezerken biz de Halk TV olarak yayınlıyoruz. Genel Merkez'den bana telefon açılıyor. "Neden bu kadar veriyorsun bunu?" CHP Genel Merkezi'nden aranıyordum. CHP Genel Başkan Yardımcısı bizzat "İnce'yi neden bu kadar gösteriyorsun. Başımıza bela mı edeceksin? O sırada CHP'nin adayı düşünün" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Canan Karatay'dan Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler
Foto Galeri Canan Karatay'dan Ramazan pidesiyle ilgili önemli bilgiler Galeriye Gözat