BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Gomis kükredi, Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu!

Süper Lig'in 15.haftasında liderlik koltuğu el değiştirdi. Fenerbahçe'nin Trabzonspor engeline takılmasını fırsat bilen Galatasaray sahasında İstanbulspor'u 2-1 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 15 ve 37. dakikalarda golcü futbolcusu Bafetimbi Gomis'den geldi. İşte detaylar...

Abone ol

Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Galatasaray sahasında İstanbulspor'u konuk etti. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılı ekip 2-1 kazandı. 

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 15 ve 37. dakikalarda Bafetimbi Gomis kaydetti. İstanbulspor'un tek golü 82. dakikada Mehmet Yeşil'den geldi. 

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 30'a yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. İstanbulspor ise 8 puanda kalarak 18. sırada yer aldı. 

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor'la karşılaşacak. İstanbulspor da sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Ligde 661 gün sonra liderlik koltuğunda
Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 661 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde son olarak 2020-2021 sezonunun 28. haftasını Beşiktaş'ın önünde averajla lider kapatan Galatasaray, 66 maç haftası ve 661 gün sonra ilk kez bir haftayı lider tamamladı.

Ligde yenilmezlik serisi 5 maça çıktı
Galatasaray, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Ligde son mağlubiyetini 10. haftada deplasmanda Yukatel Kayserispor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılılar, 11. haftada Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalırken, sonraki karşılaşmalarda VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0, Beşiktaş'ı 2-1, Medipol Başakşehir'i 7-0 mağlup etti.

Son olarak İstanbulspor'u 2-1 ile geçen Galatasaray, kazandığı son 4 maçta 13 gol atarken sadece 2 gol yedi.

Galatasaray, bu süreçte 3 de Ziraat Türkiye Kupası maçını kazanarak resmi müsabakalarda 8 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Gomis, ligde 6 gole ulaştı
Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, bu sezon Süper Lig'de 6. kez ağları sarstı.

İlk 6 haftada 4 kez gol sevinci yaşayarak sarı-kırmızılı ekibin sezona iyi başlamasında büyük rol oynayan 37 yaşındaki santrfor, İstanbulspor filelerini de 2 kez havalandırarak ligdeki 6. golünü kaydetti.

Gomis, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 gol atarak bu sezonki gol sayısını toplamda 8'e yükseltti.

Torreira, Sivasspor maçında cezalı
Sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı oyuncusu Lucas Torreira, cezalı duruma düştü.

Müsabakaya ilk 11'de başlayan Torreira, yerini son anlarda Sergio Oliveira'ya bıraktı. Oyundan çıkarken zaman geçirmeye yönelik yavaş davrandığı gerekçesiyle hakem Abdulkadir Bitigen, tecrübeli futbolcuya sarı kart gösterdi.

İstanbulspor müsabakası öncesinde sarı kart sınırında bulunan Torreira, cezalı duruma düştü ve ligin 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.