BIST 10.163
DOLAR 32,30
EURO 35,00
ALTIN 2.452,23
HABER /  SAĞLIK

Fahrettin Koca duyurdu! Gazze'den 27 hasta Türkiye'ye getirildi

Refah Sınır Kapısı'ndan geçen 27 hasta ile 13 refakatçiyle beraber toplam 39 kişi, Türkiye'ye getirildi. Ankara'ya inen uçaklardan hastalar tedavi edilmek üzere şehir hastanelerine sevk ediliyor.

Abone ol

İsrail, Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor. Büyük yıkımların ve binlerce can kaybının olduğu vahşette 40 gün geride kaldı.

Savaş suçu işleyen ve tüm dünyadan tepki çekmesine rağmen durmayan İsrail, Gazze'de masumları öldürmeye devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünde adeta bir insanlık dramı yaşanırken en büyük yardımlar Türkiye'den gidiyor.

Bakan Koca Mısır'da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in ağır bombardıman ve abluka altında tuttuğu Gazze'ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Gazzeli hasta çocukların Türkiye'ye nakli planlandı

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Gazze'den başta çocukların ve kanser hastalarının önce Mısır'daki Şeyh Zuveyd ve El Ariş hastanelerine nakledilmesinin, ikinci etapta ise durumu uygun olan hastaların ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını bildirmişti.

İsrail işgali altındaki Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini taşıyan iki uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Bakan Koca ve ekibi yurda döndü

Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden uçaklar, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze'ye yönelik sağlık yardımları, hastalar ve yaralıların Türkiye'ye transferi için bugün Mısır'da yürüttüğü yoğun görüşme trafiğinin ardından, bazı hastalarla birlikte Mısır'dan Ankara'ya döndü.

Gazzeli hastalar Bilkent şehir hastanesi'ne sevk edilecek

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'den çıkarılarak, El Ariş Havalimanı'na ambulanslarla getirilen ve Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklara yerleştirilen hastaları, Esenboğa Havalimanında sağlık ekipleri karşıladı. Uçaklardan ambulanslara nakledilen hastaların tedavilerinin Bilkent Şehir Hastanesi'nde yürütüleceği öğrenildi. Öte yandan hastaların sağlık durumunu, uçakta yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip etti.

"Gazze'de uygun yerlere sahra hastanesi kurmak istiyoruz"

Bakan Koca, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye'ye getirildi. Türkiye mazlumların yanında olmaya devam edecek. Gazze'de uygun yerlere sahra hastanesi kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.