BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  GÜNCEL

Esad güçleri Türkiye sınırındaki Bab el-Hava sınır kapısına ilerledi

Esad rejimine bağlı güçlerin, Suriye'de 2012 yılından bu yana farklı grupların elinde bulunan Türkiye sınırındaki Bab el-Hava Sınır Kapısı'na 10 kilometre mesafedeki mevzilerde kontrolü sağladığı iddia edildi.

Abone ol

El-Vatan gazetesinden aktardığı haberde, Halep'in batısındaki 46. Alay karargahını ele geçiren Rejim Güçleri, eski Halep-İdlib yolunu ve sınırdaki Bab el-Hava sınır kapısı yolunun kesişme noktasında da kontrolü ele geçirdiği aktarıldı.

Kontrolü sağladığı belirtiliyor

Gazete, ordu birliklerinin Atarib şehrine üç kilometre ve Bab el-Hava sınır kapısına 7 kilometre mesafede bulunduğunu kaydetti. Haberde, ayrıca ordunun Atarib yolu üzerindeki Urem Kubra ve Urem Sugra köylerinde de kontrolü sağladığı belirtildi.

TSK'dan komando takviyesi

Rejim Güçleri ile yaşanan gerilim sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yapıldı. Türkiye'nin farklı birliklerinden gönderilen çok sayıda komandonun bulunduğu 60 araçlık konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. Zırhlı personel taşıyıcıların yer aldığı konvoy, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarım Bakanlığı, halkın sağlığıyla oynayan 74 firmayı açıkladı! Marka marka tam liste
Foto Galeri Tarım Bakanlığı, halkın sağlığıyla oynayan 74 firmayı açıkladı! Marka marka tam liste Galeriye Gözat