BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan uyarı: Bu tür ihanetlerin sonu acı şekilde bitmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Lafa gelince davadan söz edip, çıkarlarına dokunulunca istikameti bozanlar göreceksiniz örnek almayın. Tarihin her döneminde bu tür ihanetlerin sonu acı şekilde bitmiştir." dedi.

Abone ol

Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin tezahüratına "Ben de size aşığım gençler, ben de size minnettarım" diye karşılık verdi. "Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın? Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın." diyen Erdoğan, "Sizler oyunda oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elini taşın altına koyan Fatih'in torunlarısınız." diye konuştu.

Erdoğan, "Kendi marjinal ideolojilerini, sapkın görüşlerini, fıtrata aykırı hayat biçimlerini çağdaşlık kisvesiyle pazarlamaya çalışanlar göreceksiniz. Sakın örnek almayın." düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

35 yaş altında TBMM'de 14 milletvekilimiz vazife yapıyor. Gençlik kollarımızdan yetişen arkadaşlarımız belli bir yaşı geçince tüzüğümüz gereği buradaki görevlerini bıkarak ana kademede devam etmek durumunda kalıyorlar.

"Gençler, ben de aşığım sizlere"

İzmir, 2023'e hazır mıyız? (Hazırız sesleri üzerine) Bu sözü verdiğinize göre inanıyorum ki 2023'te İzmir gümbür gümbür gelecektir. Gençler, ben de aşığım sizlere. Sizde bu heyecan oldukça, bizde de bu aşk olmaz mı? Bu salonları tıklım tıklım dolduran gençlerimizle beraber sadece 2023 değil, 2053 ve 2071... Yürüyoruz ve millet de yürüyor arkadamızdan. 

"Topunu getirin, bizim gençlerimiz kadar değil"

Gençlik kollarımız bilir misiniz, hiçbir siyasi partide şu anda bizim gençlik kollarımız kadar üye kaydına sahip olan başka bir parti yok. Topunu getirin, bizim gençlerimiz kadar değil. Eğer yaş konusu olmamış olsa, sayı 1 milyonda kalmaz. Şu anda sayı yaştan dolayı 1 milyonda kalıyor. Hanımlarda 5.5 milyon. Hanımlarda da zaten hepsi arkadan nal topluyor. Evelallah toplamda da zaten 11.5 milyonu aşan üye kaydına sahibiz.

Ben de aşığım sizlere. Sizde bu heyecan oldukça, bizde de bu aşk olmaz mı?

"Asım'ın neslisiniz"

Sizler Asım'ın neslisiniz. Yemen'de, Kudüs'te siz vardınız siz. İstiklal Harbimizde, Sakarya'da, İzmir'de siz vardınız, siz. Kıbrıs'tan Suriye'ye, Karabağ'dan Libya'ya kadar kardeşlerimizin imdadına yetiştiğimiz her yerde siz vardınız, siz. Ülkemizi bölmek isteyen PKK'lı alçakların karşısına dikilen Yasin Börüler, Eren Bülbüller sizlerdiniz, sizler. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayıp FETÖ'cüleri hüsrana uğrayan Ömer Halis Demirler, Erol Olçoklar sizlerdiniz. Sizler binlerce yıllık geleneğimize sahip çıkan alperenlerdiniz. Bu toprakları bin yıldır vatan haline getirmek için ölümün üzerine giden kahramanlardınız. 

Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın? Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.

Sizler oyunda oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elini taşın altına koyan Fatih'in torunlarısınız. Sizler üniversitede ilim yapan, tarlada üreten, fabrikada alın teri döken. Bilgisayarı başında dünyayı takip eden, her alanda Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz. Sizler bozgunculuğa karşı kardeşliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız. Sizler kendi ülkesine ve devletine hizmet etmeyi temel hedefi gören, mensubu olduğu milletin değerleriyle donanmış fazilet abidelerisiniz. 

"Asırlardır hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar"

Sevgili gençlerle, sizlerle her bir araya gelişimde hayallerinizin peşinden koşmanızı istiyorum. Elbette her hayal gerçeğe dönüşmez, ama hayaliniz olmadan hedefiniz olmaz. Hedefiniz olmadan da hayatınıza yön veremezsiniz. 

Biz hayalimizi de, hedefimizi de, hayatımızı da, mücadelemizi de Allah'ın rızasıyla milletine adayan bir anlayışa sahibiz. İşte bunun için bizim gençlerimize asırlardır hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar. Üzüntüyle belirtmemiz gerekir ki uzunca bir süre bizi oyalamayı da başardılar. Ne zaman ki hayaller kurmaya başladık, o zaman etrafımızdaki sis bulutu dağılmaya, gerçek gücümüzü görmeye başladık.

"Bu işler korkakların, bitiklerin işi değil"

- Bizler siyasi hareketimiz boyunca vesayetle mücadele ederek, darbelere karşı direnerek asırlık oyunu bozmanın gayretleri içinde olduk. 15 Temmuz gecesini unutmayın. Bu kardeşiniz Atatürk Havalimanı'na indiğinde orada biri vardı. O birisi tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. Daha sonra ne dedi? 'Haberim olsaydı beklerdim' dedi. Hayatın korkuyla geçmiş. Korkaksın, bitiksin. Senin öyle bir derdin yok. Bu işler korkakların, bitiklerin işi değil. Bu iş yürek ister, sandalda kürek değil yürek ister. Bu tarihi mücadeleyi başarıya ulaştırdık. 

Lafa gelince davadan söz edip, çıkarlarına dokunulunca istikameti bozanlar göreceksiniz örnek almayın. Tarihin her döneminde bu tür ihanetlerin sonu acı şekilde bitmiştir. 

Kendi marjinal ideolojilerini, sapkın görüşlerini, fıtrata aykırı hayat biçimlerini çağdaşlık kisvesiyle pazarlamaya çalışanlar göreceksiniz. Sakın örnek almayın. Tarihte dinini, dilini, kültürünü, değerlerini kaybedip de varlığını devam ettiren hiçbir toplum yoktur.

Hazreti Lokman'ın oğluna verdiği şu öğütleri bir kez daha hatırlatıyorum; Allah'a şirk koşma, günahtan ve yalandan sakın. Namazını dosdoğru kıl. Selama, duaya, gülümsemeye önem ver. Kasılarak yürüme, bağırarak konuşma. İlim meclislerine katıl, cahilden ve kötü komşudan uzak dur. Erken kalk, az konuş, sözünü dağıtma. İstişare et, doğru arkadaşlar seç. Tembel olma, acele etme. Şefkatli ve ikramsever ol. Başa gelene sabret. Sabreden zafere ulaşır. Hayatınızı bu ilkeler doğrultusunda biçimlendirdiğiniz sürece hiçbir güç hedeflerinize ulaşmanıza engel olamaz. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
MetroPOLL'ün seçim anketi kritik! İşte 'O partiye asla oy vermem' diyenlerin oranı
Foto Galeri MetroPOLL'ün seçim anketi kritik! İşte 'O partiye asla oy vermem' diyenlerin oranı Galeriye Gözat