BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Fatih'in türbesini ziyaret etti! '350 bin kişi cuma namazına iştirak etti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'daki ilk namaz sonrası Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada bir vuslatın gerçekleştiğini belirterek, "350 bin kişi cuma namazına iştirak etti" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret etti. 

Erdoğan, "Aldığım resmi olmayan bilgilere göre 350 bin kişi Ayasofya'da yerini aldı." ifadelerini kullandı.

"Milletimizin hasretine son verdik"

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Gayretlerimiz neticesiyle, Yargı'nın da hamdolsun hakikati görmesiyle sona erdirdik. Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder. Ama bunun yanında tüm insanlığın bir kültür mirası olarak her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer. İşin gerçek sahibi Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrini bir ziyaret edelim istedik. Ayasofya'yı aslına büyük bir gayretle döndürmüş olmamız, milletimizin hasretine son verdi.

Aldığım resmi olmayan bilgilere göre 350 bin kişi Ayasofya'da yerini aldı.

- Bu çok çok önemli bir aşkın mahsulüydü. Bütün ibadeti Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesiyle gerçekleştirdik. Bundan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gerçekleştireceği restorasyon çalışmaları var. Çok daha anlamlı bir yapıya kavuşturacağız. Emeği geçen herkese, yargının koyduğu tavra, Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz tavrın devamını diyorumKaynak Yeniçağ: Erdoğan, Fatih'in türbesini ziyaret etti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ayasofya'da ilk Cuma namazına kaç kişi katıldı? Erdoğan rakamı açıkladı
Foto Galeri Ayasofya'da ilk Cuma namazına kaç kişi katıldı? Erdoğan rakamı açıkladı Galeriye Gözat