BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 20 ilde yeniden anket yaptırıyor! AK Parti'nin 8 maddelik seçim manifestosu belli oldu!

AK Parti'nin son şeklini verdiği yerel seçim manifestosu 8 başlıktan oluşuyor. 15 Ocak'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak manifestodaki uzun vadeli planlarda, kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşım ve projeler dikkat çekiyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana gibi büyükşehirler olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacağı 15 Ocak öncesi Genel Merkez'de yoğun mesai yürütüyor. AK Parti'nin seçim beyannamesi de hemen hemen şekillendi. 

20 ilde yeniden anket yapılıyor

20 ilin belediye başkan adayı henüz kesinleşmezken Erdoğan'ın, aday konusunda kararsız kaldığı illerde son kez bir anket çalışması başlattığı öğrenildi. Erdoğan'ın ocak sonuna kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'in ilçe belediye başkanlarını üç ayrı programla açıklayacağı; şubat ayı içerisinde her il ve ilçede ayrıca proje toplantıları düzenleneceği öğrenildi.

8 başlıkta yerel seçim manifestosu

AK Parti'de, yerel seçimlere yönelik kampanya çalışmaları kapsamında seçim beyannamesine son şekli veriliyor. Beyannameye yazımın yüzde 80'nini aşkın bitti. Beyannamenin giriş kısmında yaklaşık 20 sayfalık bölümünde AK Parti Genel Başkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği genel persepektif vizyonda yer alacak.

İşte AK Parti'nin 8 başlığı....

Ayrıca beyanname 8 başlıktan oluşacak. İşte AK Parti'nin beyannamesindeki 8 başlık: "Yerel Yönetimler Vizyonu, Güvenli ve Dirençli Şehirler, Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Çevre Dostu Belediyecilik, Hizmet Belediyeciliği ve Şehir Ekonomisi."

17'si büyükşehir 48 il adayı...

AK Parti, 15 Ocak pazartesi günü ATO Congresium'da 17'si Büyükşehir olmak üzere 48 il adayını açıklayacak. Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyecilik ismiyle hazırlanan seçim beyannamesi daha sonra partinin yeni konferans salonunda düzenlenecek ayrı programla açıklanması bekleniyor.

1300 aday için ayrı tören...

Öte yandan AK Partinin ilçeler dâhil 1300 adayı için ayrı bir tören hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Şölen havasında yapılması beklenen bu programın da Ankara Kapalı Spor Salonunda düzenlenmesi öngörülüyor.

Şehirlerin kimlikleri yaşatılacak

Beyannamede şehirlerin kültürleri ele alınacak. Her ilin kimliğine özgü kavramlar ön plana çıkarılacak. Mahalle kültürünün önemine vurgu yapılacak.

AK Parti belediyeciliğini bir üst düzey aşamaya çıkarmak için içeriğinde birçok vaat yer alacak. Şehirler gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartılacak, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar haline getirilecek.

Hazırlanacak planlar uzun vadeli olacak. Şehirler için kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Depreme karşı dirençli şehir vurgusunun yanı sıra yatay mimariye dikkat çekilecek.