BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  POLİTİKA

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu: Eşimle birlikte bir hafta karanlıkta kalacağız

3 ay boyunca ödemediği faturalarının toplamı 1.030 lirayı bulmasıyla bugün elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, lüküs adı ile bilinen lambasıyla aydınlattığı evinden Twitter üzerinden canlı yayın yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz şubat ayında art arda gelen elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. Dediğini de yapan Kemal Kılıçdaroğlu 3 ay boyunca elektrik faturasını ödemeyince 21 Nisan 2022 perşembe günü itibariyle evinin elektrikleri kesildi. Elektriklerin kesildiğini de eşi Selvi Kılıçdaroğlu kendisini arayıp söyleyince öğrendi. Bunu sosyal medyadan paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

Lüküs ile aydınlattığı evinde canlı yayın yaptı
Elektriğinin kesilmesi sonrasında karanlıkta kaldığı ilk gece evinde lüküs ya da löküs diye tabir edilen aydınlatma kullanan Kemal Kılıçdaroğlu eşini Selvi Kılıçdaroğlu'nu da yanına oturdup Twitter üzerinden canlı yayın yaptı. 1 hafta boyunca elektrik faturasını ödemeyip karanlıkta yaşayacağını ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
*"Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde 1'ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını doldurdu. Neoliberalizm artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm.

*İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Neoliberalizmin sonu gelmiştir. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir.

*Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlar da halkları için harekete geçsinler" 

Erdoğan'a çağrıda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Elektriğe ve diğer enerji kalemlerine yaptığın zamları derhal geri çek, enerjide KDV'yi sıfırla ve toplam geliri asgari ücretten düşük olan abonelerin elektrik tüketimini enerji çekleriyle karşıla" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK BORCU NE KADAR?

Kemal Kılıçdaroğlu evinin 3 ay boyunca elektrik borcunu ödemedi. Kılıçdaroğlu'nun 3 aylık toplam elektrik borcunun 1.030 TL olduğu öğrenildi.

LÜKÜS (LÖKÜS NEDİR?)

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Elektrik faturasını düşürmenin kesin yolu elektrik mühendisleri odası açıkladı bu tarifeyi seçin
Foto Galeri Elektrik faturasını düşürmenin kesin yolu elektrik mühendisleri odası açıkladı bu tarifeyi seçin Galeriye Gözat