BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcılar türedi! İletişim Başkanlığı'ndan vatandaşa önemli uyarı geldi

İletişim Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi üzerinden sosyal medyada yeni türeyen dolandırıcılara karşı uyarı açıklaması yapıldı. Açıklamada 'güvenilir tüm işlemlerin resmi hesaplardan ve e-Devlet kapısından yapıldığı unutulmamalıdır" denildi.

Abone ol

İletişim Başkanlığınca, Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi üzerinden sosyal medya platformlarındaki dolandırıcılık girişimlerine ilişkin uyarıda bulunuldu. 

Dolandırıcılık faaliyetlerinin artmakta olduğu gözlendi

İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi üzerinden sosyal medya platformlarında vergi ya da kredi kartı aidat iadesi, yardım, ödül gibi gösterilen dolandırıcılık faaliyetlerinin artmakta olduğunun gözlemlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Güvenilir tüm işlemlerin resmi hesaplardan ve e-Devlet kapısından yapıldığı unutulmamalıdır. Bu konularda resmi hesaplar ve e-Devlet kapısı dışında yapılan hiçbir sosyal medya paylaşımına itibar edilmemelidir." ifadeleri kullanıldı. 

Yalnızca resmi hesaplara güvenilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Kredi kartı bilgilerinizi asla paylaşmayın. Resmi sayfa uzantısının 'gov.tr' ile biteceğini unutmayın. Güvenli site için adres çubuğunda 'https://' ibaresini mutlaka arayın. Unutmayın, e-Devlet işlemleriniz için tek adres www.turkiye.gov.tr" uyarıları yer aldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tüm dünyada koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirmedeki son çalışmalar umut verdi
Foto Galeri Tüm dünyada koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirmedeki son çalışmalar umut verdi Galeriye Gözat