BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Doğa Koleji'nin sahibi kayıplarda öğretmenler ders bıraktı veliler eyleme çıktı

Doğa Koleji'nin öğretmenleri üç aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle derslere girmeme kararı almışlardı. Kararın ardından bugün Doğa Koleji velileri okul önünde eylemde bulunarak hükümet yetkililerine çağrıda bulundular.

Abone ol

Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntılar içinde olduğu bilinen Doğa Koleji'nde sular bir türlü durulmuyor. Uzun süredir satılması planlanan Doğa Koleji’de aylardır maaş alamayan öğretmenler ders boykotu yapmaya başlarken ödemelerin tamamının yapılmasını bekliyor.

Veliler de eylemde: Öğretmenlerimizin yanındayız

Öğretmenlerin ders boykotunun ardından bugün de Doğa Koleji velileri okul önünde eylemde bulundular. Veliler çocuklarını okula göndermediklerini ve eğitim alamadıklarını dile getirerek öğretmenlerinin yanında oldukları açıklamasında bulundular. Bu meselenin çözümü için MEB'e çağrıda bulunan veliler bir an önce bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Patron ortalarda yok
Doğa Kolejinden gelen tek açıklamada sorunların çözümü için çalışıldığı ve sabırlı olunması istendi. Doğa Koleji'nin sahibi olan işadamı Ömer Saçaklıoğlu ise ortalarda görünmüyor. 

Öğretmenlerin 3 aydır maaş alamadıkları öğrenilmişti

Doğa Koleji'nde çalışan öğretmenlerin 3 aydır maaşlarını alamadıkları öğrenildi. Bir çok öğretmen, derslere gitmemek için sağlık raporu almaya çalışırken, öğrenciler de mağdur ediliyor. 

Doğa koleji kimindi?

Doğa Koleji kimin? Urfalı Fethi Şimşek'in 2001 yılında kurduğu Doğa Koleji'ni 2016 yılında Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu almıştı. Metal Yapı Konut markasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ömer Saçaklıoğlu'nun ailesi aslen tüccar. Urfa doğumlu olan Saçaklıoğlu'nun babası Urfa'da tüccar ve büyük et imhalathaneleri var. AYGAZ bayiliği de yapan Saçaklıoğlu İstanbul'da da çok sayıda arsaya sahip.

Sahibi icraya verilmişti

Türkiye genelindeki 123 kampüsüyle en büyük özel eğitim kurumlarının başında gelen Doğa Koleji’nin sahipleri hakkında Temmuz ayında icra takibi başlatılmıştı. Üç ayrı icra takibinin tutarı 240 milyon lira seviyesindeydi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Esra Erol'da Murat Dinç 5 aylık hamile komşusunu kaçırdı karısı 'aşık' dedi
Foto Galeri Esra Erol'da Murat Dinç 5 aylık hamile komşusunu kaçırdı karısı 'aşık' dedi Galeriye Gözat