BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır merkezli 21 şehirde terör operasyonu! Siyasetçiler, avukatlar, sanatçılar gözaltında

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile sabah saatlerinde terör polisi, eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Diyarbakır Barosu ve STK’ların bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 110 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Baro ve STK’ların bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 100’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır' merkezli 21 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya finans sağlayan, eleman kazandıran, hukuki destek veren, propagandasını yapan, 60'a yakın sokak eylemini gerçekleştirenlere yönelik polisin düzenlediği operasyonda 110 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında avukatlar ve HDP önünde evlat nöbetini sürdüren 4 ailenin çocuklarını dağa kaçıran şüphelilerin de gözaltına alındığı operasyon devam ediyor..

Avukatların bürolarında arama yapıldı

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150’e yakın gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Şuana kadar bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında STK temsilcileri var. Genel yürütülen bir soruşturma” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınanların listesi...

BBC Türkçe'den Hatice Kemer'in haberine göre, gözaltına alınanlar arasında Mezopotmaya Haber Ajansı Editörlerinden Abdurrahman Gök, Mardin muhabiri Ahmet Kanbal, Xwebun Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve editörü Kadri Esen, DBP Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in basın danışmanı Sezen Mercan, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Diyarbakır Eş Başkanı avukat Halise Dakalı, avukat Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Pirozhan Karalı, Berdan Acun; eski TMMOB Diyarbakır sözcüsü Doğan Hatun, KHK ile görevlerine son verildikten sonra Amed Şehir Tiyatrosunu kuran sanatçılardan Yavuz Akkuzu, Elvan Koçer, Özcan Ateş gibi isimler de yer alıyor.

HDP'li Temel'den operasyona tepki

HDP Eş Genel Başkanı Tayyip Temel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eşbaşkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar… Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!" ifadesini kullandı.