BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,07
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den CHP lideri Özgür Özel'e Kürtlere ayrımcılık yapıldı tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kürtlere ayrımcılık yapıldığı iddiasına tepki göstererek, "Kürt kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu iddia etmek suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hakka sahip vatandaşlarımızdır bizim can beraberimizdir." dedi. Bahçeli, Dilan Polat için "Saçlarına dolardan bukle yapan şaibeli soytarılar" ifadelerini kullandı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı seçilme şartı olan 50+1'le ilgili açıklamalarını muhalafetin farklı yorumlamasına üstü kapalı yanıt veren Bahçeli,  "İhanetin dışında huzurlu liman arayanların tek çaresi MHP ve cumhur ittifakıdır. İnsan üstü bir gayretle çalışıyor ve hazırlık yapıyoruz. Milletimizi karanlığa çekmeye çalışanların ipliğini pazara çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaset kofluğunu mahalli idarelerden atmak için yanıp tutuşuyoruz. 14-28 Mayıs'taki başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında denge ve uyum olsun istiyoruz." dedi.

Özgür Özel'e tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tartışılan açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP genel başkanının Türkiye'de herkes eşittir fakat daha az eşittir açıklaması bölücü güruhun yansımasıdır. Kürt kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu iddia etmek suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hakka sahip vatandaşlarımızdır bizim can beraberimizdir. Fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür. Vatandaşımıza her kapı açık değil midir? Vali, Başbakan, hatta cumhurbaşkanı olmadı mı? CHP'ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadı mı?

"HEDEP demek CHP demektir"

CHP genel başkanına tavsiyem ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e derhal katılmalarıdır. HEDEP demek CHP demektir. CHP ile PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır. Cumhur ittifakı İstanbul'da zilleti sallayıp indirecektir. Ankara'da Allah'ın izni ile son verecektir. CHP genel başkanı kulağını Kandil'e verdiği sürece hüsran ve hezimetten kurtulamayacak."

"Dolardan bukleler yapan şaibeli soytarılar"

Sosyal medya fenomenlerine yönelik başlatılan operasyonlara değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Daha çok faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, doymayan kursakların tahriki ile milyon dolarlarını bu fona bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, saadet zincirleri, saçlarına dolardan bukle yapan şaibeli soytarılar milletimizde haklı bir öfkeye neden olmaktadır. TikTok rezaleti salgın gibi yayılmaktadır. Toplumsal arınma, siyasi aklanma, ertelenemez yükümlülüktür. Milliyetçi Hareket Partisi'yle Cumhur İttifakı'nın yeri ve konumu bellidir. Milli değerlerimiz ve toplumsal ahlakımıza saldırılara karşı yegane duruş sergileyen MHP ve Cumhur İttifakı'dır."

Özel'e İmamoğlu yanıtı

Özel'in, "Ekrem Bey İstanbul'a mühürlü" sözüne yanıt veren MHP lideri, İBB Başkanı İmamoğlu'nu da hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

"Ne CHP ne İP ne HEDEP karşımızda tutunamayacaklardır. Her şeyden önce Türkiye anlayışı ile huzur olacağız, müjde olacağız, teselli olacağız, kudret olacağız, çözüm olacağız, şifa olacağız. CHP Genel Başkanı demiş ki; 'Ekrem Bey İstanbul'a mühürlü.' Biz o paslı mührü kazıyıp söküp atmayı da inşallah başaracağız."

Gazze'de geçici ateşkes

İsrail ve Filistin arasında geçici değil kalıcı barışın ve adil çözümün yanında olduklarını belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Yine de geçici ateşkes ve esir takasının ümit verici olduğunu değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimiyle insani yardım koridorunun açılmasından, geçici ateşkes kararından bahtiyarız ve haklı mücadelesinin arkasındayız. İspanya ve Belçika Başbakanlarının açıklamaları küresel vicdana daha fazla sessiz kalınamayacağını göstermiştir. Bir halkın toplu katliamına, insanım diyen hiç kimse seyirci duramaz. MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin alacağı her kararın, politikanın samimiyetle ve sonu ne olursa olsun yanındadır."

Emeklilere ikramiye

Çalışan emeklilere ikramiye verilmesi kararına değinen Bahçeli, "Çalışmayan emeklilerimize verilen 5 bin TL ikramiyenin, çalışan emekliye de yansıtılması memnuniyet vericidir." ifadelerini kullandı.