BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Deprem felaketinde 9. gün! Ölü sayısı 31 bin 974'e yükseldi! İşte dakika dakika son haberler

KAHRAMANMARAŞ merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. AFAD ölü sayısını 31 in 974 olarak açıkladı. 202. saatte enkaz kaldıran kepçe operatörü canlı buldu. Arama kurtarma ekipleri deprem bölgesinden çekilmeye başladı. Enkaz kaldırma çalışması hızlandı. 198. saatte 3 mucize birden yaşandı...

Abone ol

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları büyük ölçüde bitirilirken ekipler bölgeyi terk etmeye başladı. 10 ilde yıkıma neden olan depremde ölenlerle ilgili son açıklama 13 Şubat günü saat 10:00 sularında yapıldı. O saatten itibaren ölü sayısı açıklanmaması dikkat çekti. İşte derem bölgesinden dakika dakika haberler...

Erdoğan son rakamları açıkladı depremde can kaybı arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş'tan yeni haber

 Kahramanmaraş'ta İsabey Apartmanı'nın enkazından 35 yaşındaki kadın depremin 205. saatinde kuratıldı. 

204. saatte kurtuluş

 Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin 204. saatinde Muna Dabul isimli yabancı uyruklu kadın enkazdan sağ çıkarıldı. 

203. saatte karı koca enkazın dibinden sağ çıktılar

Kahramanmaraş'ta 203'üncü saatin inanılmazları depremde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın en dibinden sağ çıkmayı başaran Hidayet ve Muharrem Polat çifti oldu.

202. satte enkaz kaldıran kepçeci fark edinci kurtuldu

Hatay’da 202’nci saatte Emine Akgül isimli 26 yaşındaki kadın, kepçe operatörünün çalışması sırasında canlı olarak fark edilip, enkazdan ağır yaralı olarak çıkarıldı. Akgül hastaneye sevk edildi.

Can kaybı sayısı 31 bin 974'e yükseldi

 AFAD: "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 31 bin 974 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 195 bin 962 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir."

Hulusi Akar, NATO Bakanlar Toplantısına katılamayacak

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, deprem bölgesindeki çalışmalarından dolayı NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılamayacağı öğrenildi.

Hepsi taşımalı eğitim kapsamına alındı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Depremden etkilenen 10 ilde çadır merkezleri, yurtlar, konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarını taşımalı eğitim kapsamına aldık. 10 ilde liselerde 1 milyon 29 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler için 71 ilde 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduk. Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin 681 öğrenci, nakillerini diğer illere aldırdı" dedi.

Apartmanda 14 kişi öldü, İstanbul'da kaçarken yakalandı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde depremde yıkılan ve 14 kişinin öldüğü Özabacılar Apartmanı'nın proje sorumlusu İstanbul'da yakalandı.

Milli SAvunma Bakanı Akar'dan 'erken teskere' açıklaması

 Milli Savunma Bakanı Akar, "Terhislerle ilgili herhangi bir erteleme veya erken terhis yoktur. Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır." dedi.

198 saat sonra çıktı ilk isteği 'et yemeği' oldu


 Adıyaman'da da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin depremin 198. saatinde Fırat Sitesi enkazından çıkarıldı.  Cafer'i kurtaran ekipte bulunan Madenci Ercan Çömlek, “Zonguldak’tan geldik. Ülkemizin başı sağolsun. Sevinçliyiz, mutluyuz, söylenecek bir şey yok. Arkadaşımızı sağ salim aldık. Çok mutluyuz. Et yemeği istedi, su istedi, arkadaşa yemek borcumuz var" dedi.

Kahramanmaraş'ta 198. saatte gelen iki kardeş mucizesi

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinde depremin 198'inci saatinde 2 kardeş mahsur kaldığı binanın enkazından çıkarıldı. Önce 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar, ardından da ağabeyi 21 yaşındaki Baki Yeninar'a ulaşıldı.

Adıyaman'da 196. saatte bir mucize için ekipler enkazda

 Depremin 196. saatinde Adıyaman'da Yeni Mahalle, Abdul Musa Caddesi'nde, Muhammed Cafer Çetin'in (18) enkaz altından çıkarılması için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Melih Demiral forma satarak 7.5 milyon dolar topladı

İtalya Birinci Ligi (Serie A) ekibi Atalanta'da forma giyen milli futbolcu Melih Demiral'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik başlattığı kampanyadaki bağış miktarı 7 milyon 550 bin liraya ulaştı.

CHP bölgedeki eksiklieri açıkladı. İşte acil ihtiyaçlar...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, afet bölgesindeki eksiklikleri dile getirdi. Gürer, “Malzeme konusunda, ısınma, çadır, jeneratör ve tuvaletlerle ilgili sorun var. Belli bölgelerde artık yemek sorunu çözümlenmiş durumda” dedi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de, "Vatandaşlarımıza, devlet olarak başını sokacağı bir çadır dahi veremedik. En büyük sorun şu anda çadır. Bugün bize ‘donuyoruz, çadır istiyoruz’ talepleri geldi" dedi. 

Alman doktor ve ekibi deprem bölgesinden ayrıldı

'Zeynep hanım, Daniel burada korkma' diyen Alman doktor ve kurtarma ekibi ülkesine döndü

İspanyol arama kurtarma ekibi: Bunun parçası olmayız

İspanyol kurtarma ekibi, "Türk hükümeti enkazlara iş makineleriyle girme kararı aldı; bunun parçası olamayız" diyerek deprem bölgesinden ayrıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'u bu işaret kurtarır! 90 bin riskli binaya acilen çarpı işareti konulsun
Foto Galeri İstanbul'u bu işaret kurtarır! 90 bin riskli binaya acilen çarpı işareti konulsun Galeriye Gözat