BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de şiddetli deprem! Kandilli ve AFAD depremin büyüklüğünü farklı veriyor

DENİZLİ'den gelen son dakika haberine göre saat 14.25'de büyük bir deprem oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı. Kandilli ise farklı rakamlar verdi. Depremde can kaybı olmazken bir çok ilçe ve köyden hasar haberleri geldi.

Abone ol

Denizli'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem Aydın, İzmir, Antalya, Muğla, Isparta, Burdur ve Kütahya illerinde de hissedildi. Depremden en çok Bozkurt ve Dazkırı ilçeleri etkilendi. Denizli Valisi Hasan Karahan, tüm ekiplerin seferber edildiğini duyurdu. Gelen bilgiler depremde can kaybı olmadığı, 23 kişinin yaralandığı yönünde. 

Deprem sonrasında Denizli geneli ile ilçeler ile köylerde elektrikler tedbir amaçlı kesildi. 

Bozkurt ilçesinin merkez üssü olduğu bildirilen deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 6 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntıdan önce ise 4.2 büyüklüğünde öncü bir deprem oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay : 'Şu ana kadar can kaybımız yok

Bozkurt ilçesinde yıkılan evler var
Depremin merkez üssünün olduğu Bozkurt ilçesinde 10'a yakın bina ağır hasar aldı. Belediye başkanının makam odasındaki duvar çatladı. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltıldı. İlçedeki çok sayıda evin çatısı çöktü, duvarları çatladı ve güneş enerji sistemleri patladı. 

Köydeki hemen hemen tüm evler hasar gördü
Deprem en çok Tutluca'da etkili oldu. Tutluca muhtarı Hüdai Karaşahin köylerinde 192 ev bulunduğu bunların 100'ünün hasar gördüğünü açıkladı. Köyde bu gece bir çok kişinin barınma sorunu yaşayacağını belirtti. Köydeki evlerin büyük kısmının kerpiçten olduğu öğrenildi. 

İTÜ Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Okan Tüysüz "İzmir Seferihisar'da ve Denizli'de meydana gelen iki depremin aynı gün olması tamamen tesadüf" dedi.

36 artçı deprem meydana geldi
Yürekleri ağıza getiren büyük sarsıntının ardından artçı depremler oluyor. Depremden sonraki 1.5 saat içinde çeşitli büyüklüklerde 36 artçı deprem meydana geldi. Bölgedekilere evlere girmemeleri çağrısı yapılıyor. AFAD ekipleri hasar gören ilçe ve köylere gereken yardımları temin ediyor. 

denizli son dakika depremi

Bozkurt ilçesinin merkez üssü olduğu bildirilen deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 6 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntıdan önce ise 4.2 büyüklüğünde öncü bir deprem gerçekleşti.

AFAD verilerine göre son depremler şöyle:

denizli depremi son dakika

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Denizli'de 6.0 büyüklüğünde deprem! Halk sokağa döküldü enkaz altında kalanlar var
Foto Galeri Denizli'de 6.0 büyüklüğünde deprem! Halk sokağa döküldü enkaz altında kalanlar var Galeriye Gözat