BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşları maske-mesafe-temizlik kurallarına uymaya çağırarak, "Kurallara uyulmazsa sokak kısıtlaması gibi tedbirleri tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır." dedi.

Abone ol

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenen törenle İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından 10 ilde hizmete giren Millet Bahçeleri'ne video konferans yoluyla canlı bağlantı yaparak orada hazır bulunan yetkililerle konuşma yaptı.

Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenen Millet Bahçeleri'nin toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi

-Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.

-Son 18 yıldır ülkemiz, yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği görünüm sergilemiştir.

2023'e kadar 81 ilde millet bahçesi olacak

-2023 yılına kadar 81 vilayetimizin tamamını millet bahçeleriyle donatmış olacağız.

Gönlümüz razı olmadı

-Yaklaşık 2,5 ayı bulan bir aranın ardından yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokacağı çıkma kısıtlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. 

Sokağa çıkma kısıtlaması sinyali

-Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Kurallara uyulmazsa sokak kısıtlaması gibi tedbirleri tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

102 ülkeye yardım

-Gelişmiş ülkelerde bile maske savaşları yaşanırken, biz hem kendi vatandaşlarımıza sahip çıktık hem de 102 ülkeye el uzattık.

-Şu kısa sürede bir taraftan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptık. Bunun dışında 45 günde 1008 odalı hastanelerin açılışını yaptık.

Veysel Eroğlu'nun adı Ilısu Barajı'na verildi

-Salgın döneminde ülkemize en modern hastaneler kazandırdık. Ilısu Barajı gibi dev bir eseri hizmete açtık. Adını da geçmişte yine bizim özellikle İstanbul'da İSKİ Genel Müdürüm olan daha sonra bizim özellikle Tarım Orman Hayvancılık Bakanımız olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun adını verdik.

Hafta sonu serbest

-Cumartesi-pazar kısıtlaması kaldırılmıştır. Böylece halkım cumartesi-pazar da artık hafta içinde olduğu gibi serbesttir.

Kimseye para dilenmiyoruz

-Bazıları çıkıp garip garip şeyler konuşuyor, ‘ekonomi şöyle, böyle’ bütün bu süreci biz yerlerden para dilenerek yapmadık, kendi imkanlarımızla terörle mücadeleyi sürdürüyoruz, kendi imkanlarımızla yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Kendi imkanlarımızla salgınla mücadeleyi, dünyada herkes birbirinin elindeki maskeleri toplayıp kaçırırken, biz kendimiz üretiyoruz ve dünyaya gerekli desteği veriyoruz

Destanlar yazıyor

-Askerimiz, milli savunmamız, Barış Pınarı Harekatı'nda terörle mücadelede destanlar yazıyor. Kuzey Irak’ta terörle mücadelede destanlar yazılıyor. İdlib’de destanlar yazmaya devam ediyorlar. Son birkaç gün içinde Libya’da Libyalı kardeşleri ile birlikte verdikleri mücadele gerek Trablus, gerek Tarhuna, gerek çevredeki hava alanları temizlendi ve şu anda hedeflenen planlara doğru yürüyorlar

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ve sonunda! AstraZeneca koronavirüs aşısının üretimine başlıyor
Foto Galeri Ve sonunda! AstraZeneca koronavirüs aşısının üretimine başlıyor Galeriye Gözat