BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme 45 dakika sürdü. Ukrayna krizi iki liderin görüşmesindeki ana gündemdi.

Abone ol

Rusya-Ukrayna savaşında 2 hafta geride kalırken, Türkiye'nin bu konudaki diplomasi trafiği devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, başta tüm dünyanın gözünü çevirdiği Ukrayna-Rusya savaşı olmak üzere, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Antalya'daki görüşmenin bile diplomatik zafer olduğunu vurguladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden'a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmesinde Antalya'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Savunma sanayisindeki yaptırımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımını ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini belirterek, savunma sanayii alanında Türkiye'ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi.