BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP Sözcüsü Öztrak'tan İstanbul seçimi ile ilgili son dakika açıklamalar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki yeniden seçim kararı ile ilgili son dakika açıklaması...

Abone ol

Öztrak, YSK'nın iptal ve yenileme kararı verdiği istanbul seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez" ifadelerini kullandı. 

"Mağduriyet milletimizin oylarıyla giderilecektir" diyen CHP Sözcüsü Öztrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Sandık darbesi yapmıştır"

-YSK, iktidarın azmettirmesiyle İstanbul seçimlerini iptal etmiş saray ve YSK el ele verip sandık darbesi yapmıştır. YSK, bu kararıyla hukuku ve içtihatlarını çöpe atmıştır. İptal gerekçelerini yazanlar YSK'dakileri bu darbeye azmettirenlerdir.

"Kamera görüntülerini bekliyoruz"

-AK Parti Genel Başkanı, milletin aklıyla alay etmekte sandıktan çıkan millet iradesini itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Seçimde yolsuzluk yapıldığına dair kamera görüntülerini bekliyoruz. Bizim genel başkanımız iftarlarda siyaset konuşmaz. İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez. CHP demokrasiden ve sandıktan yana olan tavrını size muhtar bile seçilemez denirken millet öyle istiyor deyip başbakanlık yolunu açtığında göstermiştir.

"Neden bu kadar rahatsız olmuştur?"

-Sarayın kibirli kişi neden İstanbul Belediyesi'ndeki verilen İBB Başkanı tarafından kontrol edilmesinden bu kadar rahatsız olmuştur? Bu verilerde ne vardır? Ekrem İmamoğlu'nun gasbedilen mazbatası milletin eliyle yeniden kendisine verilecektir.

Gerekçeli karar

-Minareyi çalanlar kılıfı hazırlamaya çalışıyorlar. YSK'nın üyelerinin daha henüz gerekçeli kararı yazmamışken AK Parti yetkililerinin adayının kısa kararda yazan gerekçelerin çok ötesine giden gerekçeleri söylüyor olması üyelerin yazacağı gerekçeli kararın müellifinin kim olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekrem İmamoğlu'na destek veren ünlülere Kenan Sofuoğlu'ndan tepki nankörler
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu'na destek veren ünlülere Kenan Sofuoğlu'ndan tepki nankörler Galeriye Gözat