BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  POLİTİKA

Cezaevinde kalp spazmı geçiren Selahattin Demirtaş'la ilgili yeni gelişme

Bir süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 26 Kasım'da göğüs sıkışması ve nefes alamaması sebebiyle bilincinin kapandığı, ancak yedi gündür hastaneye sevk edilmesine izin verilmediği iddia edilmişti.

Abone ol

EDİRNE F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sağlık sorununa ilişkin haberi kızkardeşi
Aygül Demirtaş duyurmuştu. 

Selahattin Demirtaş'ın, 26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmış. Demirtaş'a ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Abdullah Zeydan yapmış. Selahattin Demirtaş'ın 7 gündür hastaneye sevk için beklediği söylenmişti. 

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'la ilgili iddialara açıklık getirdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili avukatı tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

'Acilen 112 aranmıştır'

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.

'Sağlık sorunu tespit edilmedi'

Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş’ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir.

'Doktor talepleri her zaman karşılandı'

Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır.

HDP heyet gönderiyor

Demirtaş'ın sağlık sorunuyla ilgili HDP yönetimi de devreye girmiş ve açıklamayı yapmıştı: "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz. Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durumu nedir? Neden hastaneye sevki yapılmamıştır? Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir. Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevine hareket edeceklerdir."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
En çok asgari ücret veren Avrupa ülkeleri listesi rakamı duyunca şok olacaksınız
Foto Galeri En çok asgari ücret veren Avrupa ülkeleri listesi rakamı duyunca şok olacaksınız Galeriye Gözat