BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cem Küçük, Erdoğan Bayraktar'a kızdı! '17/25 zaten aklandı sessiz kalsa daha iyi olur'

ESKİ Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "benim vicdanım rahat" açıklamaları sonrası Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten ilginç bir çıkış geldi. "17/25 Aralık birçok seçimle millet nezdinde zaten aklanmıştır" diyen Küçük, Bayraktar'ın sessiz kalmasının daha iyi olacağını yazdı.

Abone ol

17-25 Aralık operasyonundan sonra 'Her şeyi Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yaptığını' söyleyerek istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 'aklanmak' istediği yönündeki çıkışları sonrası, Cem Küçük'ten dikkat çeken bir şazı geldi. Cem Küçük, bugün kaleme aldığı "17/25 Aralık bir darbe girişimidir, millet nezdinde aklanmıştır" başlıklı yazısında Bayraktar'a değindi.

Nedense sürekli aklanmaktan, temiz isim bırakmaktan bahsediyor
Bayraktar'ın son olarak Sözcü gazetesine verdiği röportaj üzerinden 17-25 Aralık operasyonunu köşesine taşıyan Küçük, "Sessiz kalsa daha iyi ama nedense Erdoğan Bayraktar sürekli aklanmaktan, temiz isim bırakmaktan bahsediyor. Bana göre Erdoğan Bey yanlış bir strateji izliyor" dedi. Küçük, bu düşüncesinin nedenini ise şöyle açıkladı:

Dertleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yargılamaktı...
- "Neden mi? Sebebi basit. Çünkü muhaliflerin derdi o zamanlar aynen FETÖ’cüler gibi 17/25 Aralık üzerinden Cumhurbaşkanı’mıza gitmek ve onu yargılamaktı. Bana sorarsanız bu düşünceleri hiç değişmedi.

- 7 Şubat 2012, Gezi olayları ve 17 Aralık 2013’den itibaren bugün muhalefet cephesinde yer alan herkes o zamanki adıyla cemaat saflarında yer aldı. FETÖ’nün kanallarına çıktılar. 'Erdoğan kaçacak' dediler. 'AK Parti ve Erdoğan’la bağlantılı herkese hesap sorulacak' diye ilan ettiler.

Dertleri hiçbir zaman yolsuzluk, hırsızlık vb. olmadı!
- O zamanki gazeteler ve köşe yazılarında kim ne dedi tek tek bakalım. Ama başaramadılar. Erdoğan tek başına, sadece milleti arkasına alarak hepsini yendi. Hem de öyle ağır yendi ki, hâlâ kendilerine gelemediler.

- Dertleri hiçbir zaman yolsuzluk, hırsızlık vb. olmadı muhalefetin. Bütün dertleri Başkan Erdoğan’ı devirmekti. Eskiden çete dedikleri FETÖ’yle 17/25 Aralık sürecinde iş birliği yaptılar. 15 Temmuz darbe girişimine bile kurgu dediler.

Bırakın FETÖ’cülerle iş birliği yapanlar utansın
- O yüzden Sayın Bayraktar, 17/25 Aralık birçok seçimle millet nezdinde zaten aklanmıştır. Ayrıca 17/25 Aralık’ın net bir darbe girişimi olduğu apaçıktır. Bırakın FETÖ’cülerle iş birliği yapanlar utansın. Onlar suçluluk hissetsin.

Erdoğan Bayraktar son olarak ne dedi?

Erdoğan Bayraktar, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'a verdiği röportajda şunları söylemişti:
- Ödenemeyecek borcum, söylenemeyecek derdim, iyileşmeyecek hastalığım yok; yalnız yeteri kadar şükretmiyorum. Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli. İçim rahat.
- Görev sürelerim boyunca 5 bin ihale gerçekleştirdim, bakanlık dönemimde 10 projeye imar izni verilmiş. Soruşturmaya konu olan ses kayıtları imar durumuyla ilgiliydi. Ortada suç yoktu. İmarı denetleme görevi belediyededir
- Ekonomik kurumlar matematik kafalı insanlar tarafından yönetilmeli, her yere işletmeciler atanıyor.
- Yetim büyüdüm, kendi imkanlarımla okudum; 5 çocuğum, 14 torunuma temiz bir isim bırakmak istiyorum. Sığırları bekliyorum; bebek gibi bakıyorum onlara... Çok iyiler, hiç yalan konuşmuyorlar.