BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Berat Kandili 2021 mesajları resimli aileye, patrona, arkadaşa etkileyici kandil mesajı

Af gecesi olarak nitelenen Berat Kandili bu yıl 27 Mart 2021 cumartesi günü kutlanıyor. Beraat Kandili Müslüman alemi için en özel gecelerden biri. Berat Kandili gecesinde iş arkadaşlarınıza, patronunuza, ailenizi, dostunuza gönderebileceğiniz mesajları derledik. Berat Kandili kısa resimli mesajları:

Abone ol

Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili, bu sene 27 Mart Cumartesi günü idrak ediliyor. Müslümanlar için özel bir yere sahip olan kandil günlerinde ise vatandaşlar sevdiklerine kandil mesajı gönderiyor. İnternethaber.com olarak sizler için sevdiklerinize, iş arkadaşlarınıza, dostlarınıza ve ailenize gönderebileceğiniz özel mesajları derledik. 

Berat kandili nedir Berat ne demek : "Berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır. Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi”denilmiştir.

Berat gecesi hadisi
Hazreti Muhammed'in, Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:
"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

İşte en güzel ve en etkileyici resimli Berat Kandili mesajları:

-Beraat kandili ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..
-Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Beraat kandiliniz mübarek olsun..

-Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.
-Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

-Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Beraat kandili, kandilin mübarek olsun.

-Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun..

-Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun...

-Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Hayır işler, insanı kötü ölümden korur. Gizli sadaka, Allah'ın gazabını giderir. Sıla-i rahim akrabalara iyilikte bulunmak, ömrü uzatır. Bütün hayırlı işler bir çeşit sadakadır. Bu gecede hayırınız bol duanız kabul olsun. Hayırlı kandiller

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Berat Kandil 2021 mesajları ayetli hadisli kısa Berat gecesi resimli mesajı
Foto Galeri Berat Kandil 2021 mesajları ayetli hadisli kısa Berat gecesi resimli mesajı Galeriye Gözat