BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  POLİTİKA

Barış Yarkadaş'ın 'Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım' sözleri yeniden gündem oldu

Özgür Özel, 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu döneminden sonra CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. CHP'li eski vekil ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın eylül ayında canlı yayında söylediği "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" ifadeleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Yarkadaş, seçim sonrası yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na övgüler yağdırdı.

Abone ol

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Genel Başkan seçiminin ardından, Barış Yarkadaş'ın eylül ayında TV100'de katıldığı canlı yayında kullandığı ifadeler yeniden gündeme geldi.

Yarkadaş, söz konusu yayında "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözlerini kullanmıştı.

Özel'in seçilmesinin ardından Yarkadaş'ın bu sözleri yeniden sosyal medya platformu X'de (Twitter) gündeme geldi, 'Barış Yarkadaş' etiketi ise TT (Trend Topic) oldu.

Yarkadaş'tan yeni Kılıçdaroğlu paylaşımı

CHP’de3 8. Olağan Kurultay sonucunda Özgür Özel CHP’nin yeni lideri olurken Barış Yarkadaş’ın neler söyleyeceği merak ediliyordu. Yarkadaş sosyal medya sayfasından bir paylaşım gerçekleştirerek Kılıçdaroğlu’na övgü dolu sözler söyledi

İşte Yarkadaş’ın yazdıkları:

"Sayın genel başkan; Türkiye’nin demokratikleşmesi için canla başla mücadele verdiniz. Geride kalan yıllar içinde biz seçmenleri utandıracak hiçbir şey yapmadınız. Sizi Türk siyasetinde hep güzel hatırlayacak ve öyle anlatacağız. Türkiye ve CHP için verdiğiniz mücadele tarihin onurlu sayfalarında hak ettiği şekilde yer alacak."