BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,77
HABER /  GÜNCEL

Barış Pınarı Harekatı'nda Resulayn bölgesi kontrol altına alındı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Harekatın 4. günü yine yoğun bombardımanla başladı. Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getiririlen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı ise 459 oldu. Fırat’ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı. TSK, Resulayn'ın dışını da vurmaya başladı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik sabah saatlerinden itibaren obüs atışları arttı.

MSB son sayıyı açıkladı

MSB: Fırat’ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 459 oldu.

Türk komandoları resulayn'da 

TSK birlikleri ve Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları ise gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad ve Resulayn tarafına geçiş yaptı.

Resulayn’ın çevresindeki köyler temizlenerek çember altına alındı.

Ypg'nin ikmal hattı kesildi

Önce terör örgütü YPG'nin ikmal hattı olarak kullandığı ve M4 anayoluna çıkan güzergah kontrol altına alındı.

Ardından Suriye Milli Ordusu güçleri kentin doğu bölgesinde bulunan ve YPG tarafından karargah olarak da kullanılan oto sanayii sitesini fırtına obüslerinin yoğun bombardımanı eşliğinde ele geçirdi.

Rasulayn bölgesi kontrol altına alındı
Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada "Barış Pınarı Harekatı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat’ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı. Ayrıca TSK, Resulayn'ın dışını da vurmaya başladı.

Akçakale'ye havan saldırısı
Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden, Akçakale ilçe merkezindeki bir bölgeye havan saldırısı düzenlendi. Gazetecilerin de kaldığı bir otelin yakınlarına düşen iki havan mermisi patlamadı.

Tel Abyad'da askeri araç yoğunluğu arttı
Harekat kapsamında Akçakale'de bulunan Tel Abyad sınırında askeri araç yoğunluğu yaşandığı gözlendi.

ABD ordusu unsurlarının Kamışlı'da devriye yapması
Suriye'de YPG/PKK'nın işgal ettiği Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklarda uzun süredir terör örgütüyle ortak devriyeler yapan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla askerlerini sınırdan güneye çekmişti.Ancak dün gece yarısı ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoy, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Kamışlı'ya gelerek devriye yaptı.



Ayn El Arab üzerinde helikopter hareketliliği

Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı dördüncü gününde de sürerken, Ayn El Arab üzerinde helikopter hareketliliği yaşandı. Öğleden sonra hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen iki helikopterin, terör örgütünün kontrolündeki Ayn El Arab üzerinde uçuş yaptığı görüldü. Bir süre havada tur atan helikopterlerin, daha sonra terör örgütünün kontrolündeki bölgenin iç kesimlerine doğru uçarak gözden kaybolduğu görüldü.



“Bugün uluslararası önem taşıyan bir yolu kestik''

Suriye Milli Ordusu'na bağlı Ahrar El Şarkiyye grubu, Terör örgütü YPG/PKK’nın mühimmat naklettikleri ve kullandıkları önemli bir yolu kontrol altına aldı. Suriye Milli Ordusu’ndan bir kişi, “Bugün uluslararası önem taşıyan bir yolu kestik. Böylece terör örgütü mensupları bu yolu kullanamayacak ve mühimmat sağlayamayacaklar” dedi.



Sanayi bölgesinden görüntüler yayınlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Milli Ordu Kuvvetleri Rasulayn'in doğusundaki Sanayi mahallesini terör örgütü YPG/PKK'dan ele geçirdi. Suriye Milli Ordusu’nun YPG/PKK'lı teröristlerden ele geçirdiği Sanayi bölgesinden görüntüler yayınladı.

M4 kara yoluna ulaşıldı
Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı. Şu ana kadar toplamda 15 köy alındı. M4 kara yolu, terör örgütü YPG/PKK'nın Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç'ten, Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanarak stratejik kara yolu bağlantısını sağlıyor. 

Yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta
Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. YPG/PKK, söz konusu kara yolunu, lojistik ve ticari faaliyetleri için kullanıyor.

Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı."



8 kişi şehit oldu, 35 kişi yaralandı

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan ve roketatarlı saldırıda 8 kişi şehit oldu, 35 kişi yaralandı.



Resulayn bombardımana tutuldu

Harekatın 4. günü yine yoğun bombardımanla başladı. Televizyonlar canlı yayındayken Reuters haber ajansı, Resulayn'a yapılan bombardımanı anbean aktardı.



Tel Abyad tarafına geçiş yapıldı

Harekat kapsamında TSK birlikleri ve Suriye Milli Ordusu (SMO)  mensupları ise gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı.

Lastik ve mazot yaktılar
Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Buket Aydın sınır hattına gitti! O anları sosyal medyadan paylaştı
Foto Galeri Buket Aydın sınır hattına gitti! O anları sosyal medyadan paylaştı Galeriye Gözat