BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  SAĞLIK

Bamya tohumu yutarsanız bu hastalıklardan kurtulursunuz! İlaç kadar faydalı

Güney Asya ve Afrika gibi sıcak ve tropikal iklimlerde yetiştirilen bamya, yenilebilir tohumlarıyla tanınan bir besindir. Muhteşem içeriği sayesinde adeta doğal bir ilaç olan bamya, tohumuyla bile birçok hastalığa şifa oluyor. Eğer bu hastalıklara sahipseniz bamya tohumunu tüketmeyi mutlaka deneyin. İşte bamya tohumunun bilinmeyen mucizeleri...

Abone ol

Günümüzde, halk arasında da adı oldukça sık geçen ve bamya bitkisinden elde edilen bamya tohumu, lif açısından zengindir. Birçok kişinin bilmediği şifalı özelliği sayesinde akla gelmeyecek hastalıkları iyileştirebilecek özelliğe sahiptir. Diyabetten eklem ağrına, kolesterolden astıma birçok hastalığın devası olan bamya tohumu, adeta doğal bir şifa deposudur. Eğer siz de bu hastalıklara sahipseniz bamya tohumunu tüketmeyi deneyin ve inanılmaz tedavi sürecini kendi gözlerinizle görün.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İçerdiği yüksek vitamin oranı sayesinde doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Günlük vitamin ihtiyacının bir kısmını karşılayan bamya tohumu, magnezyum, folat, A, C, K ve B6 vitaminlerini barındırır. Aynı zamanda içerdiği B vitamini sayesinde beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve unutkanlığa da iyi gelir. Bamya tohumu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı savaşmasında önemli rol oynar.

Kolesterolü dengeler

Vücut fonksiyonlarını direkt olarak etkileyen kolesterol, yüksek olduğunda kalbi de en yakında ilgilendirmektedir. Kolesterolü düşürmek için doğal ve etkili bir ilaç olan bamya tohumu, alternatif bir şifa yöntemi olarak kullanılabilir.

Göz sağlığını etkiler

İçeriğindeki A vitamini ve beta-karoten sayesinde göze bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkları önleyerek retinayı korumada önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli tüketildiğinde göz sağlığı için fayları kolaylıkla fark edilen bamya tohumu, görme bozukluklarını düzeltebilir, göz bozulmasının önüne geçer.

Kansere karşı bağışıklık sağla

Bamya tohumu, günümüzde sıkça karşılaştığımız ve gün geçtikçe daha çok insanın yakalandığı kanser hastalığına birebirdir. Kişi sağlıklıyken kansere karşı adeta bir kalkan görevi görür. Kanser hastaları için de, kanserli hücrelerle savaşan mucizevi bir şifa kaynağıdır.

Gerginliği ve stresi önler 

Bamya tohumu, psikolojiye iyi gelir. Beyin sağlığını önemli derecede etkileyen B vitamini içerir. Düzenli tüketildiği takdirde beyin hücrelerinin onarılmasını ve yenilenmesine yardımcı olur.  Unutkanlık ve konsantrasyon güçlüğü çeken kişiler bamya tohumu tüketerek bu durumun önüne geçebilir. Uykusuzluk ve stres gibi sorun yaşayanlar da bamya tohumunu besin listesine ekleyebilir. Bu etkilerinden dolayı stres ve gerginlik bamya tohumu tüketen kişilerde daha az görülür.

Astımı iyileştirir

Bamya çekirdeklerinden elde edilen tohumlar toz haline getirilerek bal ve zeytinyağı eklenebilir. Macun kıvamına gelen bu karışım bronşit ve astımı engellemede etkilidir.

Karaciğeri korur

İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücudun yapım olaylarında etkili olan bamya tohumu, karaciğeri koruyarak iyi bir şekilde çalışmasında etkili olur. Özellikle bitkisel bir çözüm arayanlar bamya tohumu tükettiklerinde nikotin kaynaklı hasarlardan oluşan karaciğer hastalıklarını önler.   

Eklem ve diz hastalıklarına iyi gelir

Bamya tohumu, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle içeriğinde bulunan K vitamini sayesinde kemik sağlığının iyileşmesinde ve kemiklerin yenilenmesinde etkilidir. Düzenli tüketilen bamya tohumu, osteoporoz ve kemik hastalıklarının oluşum riskini azaltarak kemik sağlığını korur.

Kilo vermeye yardımcı olur

Bağırsak hareketlerini düzenleyen bamya tohumu, kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlığı önler ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.