BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balotelli Milan'da: Kardeş Berlusconi'den ırkçılık kokan gaf

AC Milan Başkan Yardımcısı Paolo Berlusconi, yeni transfer ettikleri golcüyü övmek isterken ırkçı ifadeler kullanmakla eleştiriliyor.

Abone ol

AC Milan Başkan Yardımcısı Paolo Berlusconi, yeni transfer ettikleri golcü Mario Balotelli hakkında ırkçı ifadeler kullanmakla suçlanıyor.

Eski Başbakan ve AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi'nin kardeşinin sarf ettiği sözler La Repubblica gazetesinin internet sitesinde yayınlandı.

Görüntülerde, kalabalığa hitap eden Paolo Berlusconi'nin, "Hadi ailenin zenci ufaklığını izleyelim" dediği duyuluyor.

Bunun üzerine İtalyan medyasında tartışmalar başlarken, kulüpten yapılan açıklamada herhangi bir yorumda bulunulmayacağı belirtildi.

Milano şivesiyle konuşan Berlusconi'nin kullandığı ifadenin bire bir tercümesi böyleyken, söz konusu deyimin "Hadi ailenin küçük siyah oğlanını izleyelim" olarak çevrilebileceği belirtiliyor.

22 yaşındaki Balotelli, 2010 yılında İtalya'nın İnter kulübünden İngiltere'nin Manchester City takımına 24 milyon sterlin karşılığında transfer olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Gana kökenli İtalyan oyuncu, bu paranın karşılığını 80 maçta 30 gol atarak ödedi.

Balotelli, geçen hafta AC Milan formasıyla ilk kez çıktığı maçta 2 gol attı ve Udinese karşısında galibiyeti getirdi.

BBC'nin Roma'daki muhabiri Alan Johnston, ayağının tozuyla geldiği AC Milan'da yeni bir sayfa açmak isteyen Balotelli'nin, Berlusconi'nin bu sözlerine bir tepki vermesinin beklenmediğini söylüyor.

AC Milan oyuncuları geçen ay bir özel maçta yine Afrika kökenli olan oyuncularından Kevin-Prince Boateng aleyhine yapılan ırkçı tezahürat nedeniyle maçı yarıda bırakmıştı.

Kariyeri boyunca ırkçı sataşmalara maruz kalan Balotelli, İnter'de oynadığı dönemde de Juventus taraftarlarının "Siyah İtalyan yoktur" tezahüratının hedefi olmuştu.


BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.