BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AB'ye fıkralı mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında AB'ye yüklendi.

Abone ol

Kurdun kuzuyu yediği fıkrayı anlatan Başbakan Erdoğan, kendilerinin kuzu olmadığını belirtti ve ekledi:  "Biz sabırla devam etmeye kararlıyız. nereye kadar olur bilmiyoruz. Bir yerde de biz artık noktayı koyarız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üyelik kapısında bekletmekle suçladığı AB'ye tepki gösterdi.

Slovakya temaslarını sürdüren Erdoğan, Slovak meslektaşı Robert Fico ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan'ın hedefinde yine AB vardı.Bir gazetecinin AB üyeliği ile ilgili sorusuna Erdoğan, kurt-kuzu fıkrasıyla cevap verdi:

50 YILDIR KAPIDAYIZ

"1963'te resmi müracaatımız var. 50 yıl geçti. Biz hala kapıdayız. Bize şunu yapamadınız diyemediler. Siz birisine olumsuz cevap vermek isteresi bahane bulursunuz. Robert'i istisnalar içinde olan bir akadaş olaraka görüyorum, Bizre bir fıkra var. Kurt kuzuyu yiyecek. Ne yaptım da beni yiyorsun. Suyu bulandırdın diyor. Kurt kuzuyu yiyor. Bugüne kadar hep böyle geldik.  Ama biz kuzu değiliz, farklıyız. Bunu da görüyoruz. Biz sabırla devam etmeye kararlıyız. nereye kadar olur bilmiyoruz. Bir yerde de biz artık noktayı koyarız. "

VİZE KONUSU

Vize konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, ''Döner dönmez, özellikle Slovak halkının Türkiye'ye girişini kolaylaştırma noktasında vizeye olumlu baktığımı söyledim ve böylece vize muafiyetini sağlama noktasında adımımızı atacağız. Bu konuda Slovakya'nın da özellikle işadamlarımız, akademisyenler, öğrenciler, sanatçılar, sporculara yönelik böyle bir vize muafiyetini sağlaması, getirmesi inanıyorum ki ilişkileri çok daha iyi bir noktaya taşıyacaktır'' dedi.

İMRALI SÜRECİ ENGELLENEMEZ

Bir gazetecinin "ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyla ilgili olarak İmralı ile başlayan süreci sabote etmeye yönelik olduğunu düşünüyor musunuz? Almanya’nın üzerine düşeni yapmadığı yönünde iddialar var?" sorusu üzerine Erdoğan, " Bu saldırıyla ilgili dışımızda birçok değerlendirmeler, yorumlar yapılıyor. Bu budur veya yüzde 100 böyledir demek mümkün değil. Şu anda güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, ABD’nin de göndermiş olduğu birimlerle müşterek bir çalışmanın içindeler. Şunu açık söylemeliyim, ABD’den gelenler de dahil olmak üzere Almanya ve Fransa ile yapılan görüşmeler neticesinde İmralı ile yapmış olduğumuz çalışmayı engellemeye yönelik bir adım dahi olsa bu bizim çalışmalarımızı engelleyemez. Şu anda takvim çalışmaktadır. Asıl olan bu olayın failler zincirini ortaya çıkarmaktır. Ortada bir canlı bomba vardır, kimler yönetmiştir, nasıl gelmiştir. Bunların ortaya çıkması lazım. Belli bağlantıları açıklandı. O ortadadır. Daha önceden nerelerle bağlantılı olduğu, nerelerden geldiği bazı ülkelere bildirilmiştir. Ama ne yazık ki iş hep ucundan tutulduğu için buraya gelmiştir. Biz şu anda kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Terörle mücadeleyi bu işlere kurban etmek istemiyoruz" dedi.

FICO'YA STOCH FORMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya, Slovak asıllı Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch'un formasını hediye etti.

stoch.jpg